galériával

2021.05.22. 18:39

Az alelnök is kilátogatott a ballószögi piacra

Ballószögön második alkalommal rendezték meg szombaton a termelői piacot, melyet lakossági kérésre élesztettek újra.

Sebestyén Hajnalka

A termelői piacra ezúttal ellátogatott dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke, aki nemcsak megtekintette a sokszínű termékkínálatot, de szívesen beszélgetett az árusokkal is. Az alelnököt Somogyi Lajos polgármester fogadta.

A település központjában lévő piacot a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával alakítottak ki. Mák Kornél elmondta: Ballószögöt mintatelepülésnek tartja, ahol valamennyi TOP-os pályázat minőségi színvonalon, maradéktalanul megvalósult. Nagyon jó ötlet volt a községvezetés részéről, hogy létrehozta a piacot, mely nemcsak vásárlásra kiváló, hiszen egyben közösségi és találkozási pont is.

Somogyi Lajos polgármester hozzátette: jelenleg kéthetente szombat reggel működik a piac. Amint megismerték, megszerették a vásárlók, és az árusok is szívesen jönnek, úgy hosszabb távon minden szombaton lenne piac. Emellett, ha igény mutatkozik rá, akkor egy hétköznap délutáni időpontot is kitűznének. A polgármester távlati terveiket is megosztotta, miszerint szeretnék majd bővíteni, nagyobb helyen kialakítani a piacot, szükséges szociális blokkokkal ellátva.

A piacon nemcsak ballószögi helyi termelők és kézművesek kínálják portékáikat, hanem Helvéciáról és Fülöpházáról is érkeznek árusok.

A piac megszervezésében részt vettek a Faluház közösségszervezői is, Jobbágyné Pintér Eszter és Gáspár Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában