felújítások

2021.05.26. 17:58

A járvány ellenére nőttek Kecskemét bevételei, lesznek útépítések

Még mindig nem lehet tartani közgyűlést, de a kecskeméti polgármester szerdán összehívta a képviselőket, hogy tájékoztassa őket az elkövetkező hónapok terveiről.

Hraskó István

Forrás: Szemereyné Pataki Klaudia Facebook-oldala

– Bár a járványhelyzet miatt még mindig nem tarthatunk közgyűlést, városunk dolgai nem tűrhetnek halasztást. Összehívtam a képviselőket, hogy elmondjam, hogyan is áll Kecskemét, egyúttal pedig tájékoztattam őket arról is, hogy mi mindent tervezünk a következő hónapokban – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írta közösségi oldalára szerdán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A posztban megemlíti, hogy elkészült a 2020-as év zárszámadása. A polgármester szerint jól gazdálkodott az önkormányzat, a bevételek minimálisan ugyan, de

nőttek, az iparűzési adó alig maradt el a tervezettől, a város vagyona pedig 7,5 milliárd forinttal gyarapodott.

– A tavalyi jó gazdálkodásnak köszönhetően az idei költségvetést 2,5 milliárddal tudtuk megemelni. Ennek köszönhetően tovább fejlesztjük városunk úthálózatát: többek között teljes hosszában megépítjük a Hetényvezér utcát, felújítjuk a Mártírok útja és a Mátyás király körút újabb szakaszait, játszótereket építünk, és végül, de nem utolsó sorban több jut majd városüzemeltetésre is – közölte a polgármester.

A bejegyzés szerint a Hírös Agóra vezetésébe szerződtették Bak Lajos ügyvezető mellé Barta Dórát, a Kecskemét City Balett alapítóját, művészeti vezetőjét, azaz az Agórában ezentúl kettős ügyvezetés lesz.

Együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. Ennek értelmében az egyetem Rendészettudományi Karán működő Biztonsági szakirány, illetve a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék hallgatói a hivatalban és a Városrendészetnél fogják tölteni gyakorlati idejüket, növelve a város biztonságát. A város együttműködési megállapodást kötött a 10 millió Fa – Kecskemét Egyesülettel is, hogy még zöldebbé váljon Kecskemét.

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában