tündérszépek

2021.04.09. 11:30

Valóra vált álom a továbbjutás a regionális forduló győzteseinek

Szerdán lezárult a Tündérszépek országos szépségverseny regionális fordulója. A szakmai zsűri Bács-Kiskun megyéből Piukovits Pannát küldi az április 19-én kezdődő országos döntőbe, míg a közönség ismét Dietz Kerstinnek szavazott bizalmat. Mutatjuk, hogyan reagáltak a lányok a továbbjutás hírére.

Morva Daniella

Ahogy a megyei fordulóban, úgy most is szakmai zsűri döntött a régiónként három továbbjutó személyéről, akik automatikusan tovább menetelhetnek a győzelemért. A közönség szavazatai alapján legmagasabb értékelést kapott versenyzők ugyanakkor a központi közönségszavazásba jutottak, ahol a régiók közönségdíjasai méretnek meg az utolsó szabad helyért.

Így áll össze végül a huszonkét fős mezőny, hogy április 19-én megkezdődhessen az országos döntő, melynek biztos résztvevője a 18 éves bajai balett-táncos, Piukovits Panna. Tovább szoríthatunk a 22 éves kiskunmajsai Dietz Kerstinért, aki a közönségtől kapott esélyt arra, hogy az országos döntő részese legyen. Ehhez azonban hat másik közönségkedvenccel kell megküzdenie, és bezsebelni a lehető legtöbb szavazatot.

Megkérdeztük, hogyan fogadták a továbbjutók a hírt, illetve milyen elképzelésekkel vágnak neki az elkövetkező néhány hétnek.

Panna nem számított rá, hogy továbbjut

Piukovits Pannát váratlan meglepetés érte szerdán: az egyik versenyben lévő lány írt neki azzal a céllal, hogy gratuláljon a továbbjutáshoz. A fiatal lány nem tudta mire vélni a gratulációt, ugyanis a kihirdetett eredményt ekkor még nem látta.

Piukovits Panna. A képre kattintva megtekintheti Panna képeit
Fotó: Bús Csaba

– Nem értettem, hogy miért gratulál nekem, majd átküldte a cikket, amelyből megbizonyosodtam róla, hogy valóban továbbjutottam, és az eredmény végleges – mesélte Panna.

– Először fel sem fogtam, rögtön szaladtam anyukámhoz, és azt kérdeztem tőle: ez tényleg megtörténik, vagy csak káprázik a szemem? Nem akartam elhinni, de nagyon örülök neki – tette hozzá.

Panna nem számított rá, hogy továbbjut, hiszen véleménye szerint a regionális forduló tele volt szebbnél szebb lányokkal.

– Mindenki egyformán esélyes volt, szóval gratulálok a továbbjutóknak, és azoknak is, akiknek most nem sikerült. Én még azóta sem fogtam fel, mi történt – folytatta a fiatal bajai lány, aki szerint az országos döntő hatalmas élmény lesz számára, már csak a felkészítő táborok miatt is.

– Valójában elképzelni sem tudom, milyen lesz, de izgatottan várom, hogy elkezdődjön – zárta gondolatait Panna.

Kerstin nagyon várja a szíveket

A közönség körében rendkívül népszerű Dietz Kerstin, akit korábban a megyei- , most pedig a regionális fordulóból juttattak tovább a szavazók.

Kerstin egész szerdán tűkön ülve várta, hogy mikor csörren meg a telefonja, vagy jelenik meg a végleges eredmény a baon.hu-n. Folyamatosan az oldalt böngészte, ahonnan végül az esti órákban tudomására jutott: megnyerte a régiós közönségszavazást.

– Nagyon megnyugodtam. Annyian érdeklődtek a továbbjutásom felől, de egész nap nem tudtam nekik mit mondani. Végül nagy kő esett le a szívemről. Rengetegen szavaztak, és bízom benne, hogy ez most is így lesz – vélekedett Kerstin.

– Hamar híre ment annak, hogy indultam a versenyen. Szerencsémre sok kedves barátom szavazott nekem bizalmat, akik arra kérték családjukat és ismerőseiket, hogy küldjenek nekem szíveket. Szinte egész Kiskunmajsa mögöttem állt, még a városi hivatalban is „kötelezővé tették”, amikor lakcímkártyát csináltattam, hogy mindenki szavazzon rám – viccelődött.

Dietz Kerstin. A képre kattintva megtekintheti Kerstin képeit
Fotó: Bús Csaba

A fiatal lány már lecsekkolta a konkurenciát, és arra a következtetésre jutott, hogy nagyon erős a mezőny, így nem lesz könnyű dolga, ha nyerni szeretne.

Kerstinnek a legnagyobb álma válna valóra, ha továbbjuthatna az országos döntőbe, épp ezért arra kér mindenkit, hogy adjon neki egy esélyt, hogy megmutassa: ott a helye.

– Régebben úgy éreztem, hogy a testemen lévő sok anyajegy miatt nem vagyok elég szép. Zavartak, de később rájöttem, hogy nem baj, ha nekem is vannak hibáim, és én sem vagyok tökéletes. Tulajdonképpen senki sem az. Nagyon szeretném megmutatni és eljuttatni azt az üzenetet az emberek felé, hogy nem kell tökéletesnek lenni ahhoz, hogy egyforma esélyekkel indulhassunk egy ilyen versenyen azokkal, akiknek szembetűnő hibái talán nincsenek. A szépség mindenkiben ott van, épp ezért bárki megérdemli, hogy továbbjusson – hangsúlyozta Kerstin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában