közösség

2021.04.23. 08:36

Példa értékű összefogással szépül Katymár

A napokban tucatnyi gép és mintegy 20 személy szorgoskodott a határ menti településen lévő közterületek rendbetételén.

Juhász Jenő

Lipták János és fia sokat szeretne tenni a településért.

Fotó: Juhász Jenő

A munkálatok megkezdése és folyamatos elvégzése annak a kezdeményezésnek köszönhető, hogy létrehozták az Összefogás egy élhetőbb Katymárért elnevezésű mozgalmat. A szervezetbe a helybéli polgárokat és a Katymárról elszármazottokat várják, későbbiek folyamán szeretnének egy civil szervezetté válni, hogy az alapítványuk létrehozásával tudják majd biztosítani a működésüket.

A szervezet fontosabb célkitűzései: a falu folyamatos karbantartása, fűnyírás a közterületeken és azok rendbetétele, játszóterek felújítása, szemét összegyűjtése és a lebontott romos házak eltakarítása.

Távolabbi célkitűzésnek tekintik a falu sportéletének visszaállítását, a községi búcsú évenkénti megtartását és rendezvények szervezését.

Lipták János mezőgazdasági vállalkozó és önkormányzati képviselő érdeklődésünkre elmondta, hogy a fűnyírási munkákat az elmúlt hétvégén kezdték meg a településen. Jövő héten szeretnék folytatni a romos ingatlanok eltakarítását és rendbetételét. Nagyon örül annak, hogy a községben ilyen példa értékű összefogás van.

A munkálatok megkezdését követően több helyen is tapasztalták a lakosok csatlakozását, míg más vállalkozók a pénzbeni támogatás mellett élelemmel és egyéb adományokkal is támogatták a munkában résztvevőket. Meg kell említeni Grósz Gábor vállalkozót is , aki több emberrel vett részt a fűnyírásban, valamint az önkormányzat aktív részvételét is. Hiszen tisztán látja és tudja, hogy a település költségvetéséből ezeket a munkálatokat teljes mértékben nem tudnák megoldani.

Lipták János és fia sokat szeretne tenni a településért.
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában