jubileum

2021.04.13. 12:33

Ma is sokat kertészkedik és barkácsol a félegyházi Fekete Ferenc

Kilencvenedik születésnapján Balla László alpolgármester köszöntötte Fekete Ferencet a napokban.

Vajda Piroska

Fekete Ferenc

Forrás: Munkatársunktól

A szűk körű ünnepségen kiderült, hogy Feri bácsi sokgyermekes családból származik, tízen voltak testvérek, közülük egy gyermeket örökbe fogadtak. Feri bácsi visszaemlékezéseiből az is kiderült, hogy tízéves korában kiadták tanyára, ahol liba- és birkapásztorként dolgozott.

Munkájáért terményt vagy egy kevés pénzt kapott. Tizen­három éves volt, amikor a második világháború véget vetett műszerész tanulmányainak. Később a vegyipari gépgyárnál jelentkezett átképzésre, ezt követően hat hónapig Pesten tanult és dolgozott: szállítószalagokat és darukat készített. Miután hazajött Félegyházára, karbantartó lett. Mindent megjavított: szerszámokat, esztergapadot, marógépet. Végül hegesztőgép-javítóként alkalmazták. Munkája mellett rádiókat, órákat, bicikliket szerelt otthon, emellett a hobbi mellett a mai napig kitart.

Ma is gyakran visznek hozzá a szomszédok javítanivalót. Az otthoni barkácsoláson kívül szívesen jár Selymesbe, ahol kertészkedik, többnyire zöldségeket termeszt. Feri bácsi 1956-ban házasodott meg, feleségével két gyermekük született. Ma négy unokája és két dédunokája visz örömöt a hétköznapjaiba.

Fekete Ferenc szerint a hosszú élet titka, hogy sokat kell mozogni, módjával kell bánni az alkohol fogyasztásával és mindig tenni kell valamit.

Fekete Ferenc
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában