biztonság

2021.04.10. 10:30

Három új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki Baján

Az elmúlt hetekben három új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki Baján.

Márton Anna

Új zebrákat alakítottak ki a Kölcsey utcában, Kovács Csaba képviselő

Fotó: Márton Anna

A Kölcsey utca több mint másfél kilométer hosszú, a város egyik leghosszabb utcája, mégis csak egy zebra volt rajta. Ezért is volt indokolt már évek óta újabb gyalogátkelőhelyek kialakítása. Néhány évvel ezelőtt elkezdték újabb három átkelőhely kialakítását, de csak az elmúlt hetekben sikerült a forgalomnak átadni az újabb zebrákat, tudtuk meg Kovács Csaba képviselőtől.

– Az előző ciklusban a Fidesz-KDNP támogatta a biztonságosabb közlekedést, a városüzemeltetési bizottság elnökeként szorgalmaztam a gyalogátkelőhelyek építését. Egy zebra építése nem csak a felfestésből áll, terveztetni, engedélyeztetni kell, majd szegélykorrekciót kell végeztetni, valamint erősebb fényforrásokat is ki kell helyezni, ezután jön a kitáblázás és a felfestés. Évekkel ezelőtt elkezdtük a Kölcsey utcában három gyalogátkelőhely kialakítását, ezek a Madách Imre, a Zsák, illetve a Malomrév utca magasságában vannak. Mi a ciklusváltás előtt elkészítettük a terveztetést, engedélyeztetést, erősebb fényforrással láttuk el a különböző helyeket és megoldottuk a szegélykorrekciót is. Az új városvezetésnek többször jeleztem, hogy már csak a felfestés van hátra és a gyalogátkelőhelyeket át lehet adni a forgalomnak, ami nagyban megkönnyíti az idősebbek közlekedését, illetve a babakocsikkal is biztonságosabban kelhetnek át az úton.

Hónapokon keresztül nem jutottak dűlőre, de a legutóbbi online testületi ülésen újra jelezte a képviselő a problémát és végre megtörtént a felfestés és a kitáblázás a Madách Imre, a Zsák, illetve a Malomrév utcáknál. Immár az újvárosi­ak, a belvárosiak, a szentjánosiak életét könnyíti meg ez a három gyalogátkelőhely.

– Még indokolt lenne egy újabb gyalogátkelőhely az utcában található Penny üzlet közelében, amiről úgy tudom, hogy már be van tervezve, reméljük, hamarosan kialakítják – mondta el a baon.hu-nak Kovács Csaba képviselő. A gyalogátkelőhelyek költsége egyenként 1,2–1,5 millió forint között van.

Új zebrákat alakítottak ki a Kölcsey utcában, Kovács Csaba képviselő
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában