Az alsósok döntő hányada iskolában van Kecskeméten és környékén

A Kecskeméti Tankerületi Központ fenntartásában működő 53 iskolában kedden a gyermekek, tanulók 87,12 százaléka jelent meg – közölte érdeklődésünkre a tankerület.

Hraskó István

Negyven darab padot és széket vásároltak az iskolának 

Fotó: Zsigmond Enikő

Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója megkeresésünkre elmondta: a fenntartásukban működő 53 feladatellátási helyen a nyitás előkészítéseként megtörtént a takarítás és fertőtlenítés.

– Az intézmények a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendjüknek megfelelően gondoskodnak a napi feladatok ellátásáról, azaz az alsó tagozatos oktatásról és a felső tagozaton történő ügyelet megszervezéséről. Az intézménybe a gyermekek, tanulók a beléptetési protokoll, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérés, távolságtartás szerint érkeznek, valamint a nap folyamán betartják az intézményi intézkedési tervben meghatározott szabályokat, például a távolságtartást, közösségi terekben a maszk viselését.

A technikai dolgozók pedig folyamatosan gondoskodnak a helyiségek takarításáról és fertőtlenítéséről

– nyilatkozta az igazgató.

Kedden az 53 intézményben a gyermekek, tanulók 87,12 százaléka jelent meg. Megkérdeztük, az iskolai dolgozók mekkora része kérte és kapta meg az oltást, de azt a választ kaptuk, erről nem vezetnek nyilvántartást, mivel ez önkéntes és személyes adatnak minősül.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában