galériával

2021.04.18. 10:41

A jakabszállási reptéren motoroztak

Vezetéstechnikai tréninget tartottak kezdő és rutinos motorosoknak szombaton a jakabszállási repülőtér kifutóján.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A képzést minden évben megszervezi Bálint Levente rendőr alezredes, aki – hivatásánál fogva – korábban rendőrmotorosokat is oktatott.

– A kifutópálya tökéletesen alkalmas és biztonságos a képzésre, a gyakorlatsor elvégzésére. Vannak visszatérő motorosok, de sok az új, friss jogosítvánnyal rendelkező is. Az arány, körülbelül fele-fele. Jellemzően sporttúramotorosok vesznek részt a képzésünkön. Akik hozzánk jönnek, felelősségteljesek, de szeretnék még biztonságosabbá tenni a motorozásukat. Sokat tanulnak egy-egy alkalommal, és minden évben szívesen visszatérnek, hogy még tovább fejlődjenek – hangsúlyozta Bálint Levente, aki már Tiszakécskén él.

A vezetéstechnikai tréninghez néhány évvel ezelőtt csatlakozott Helvéciáról Csepeli Károly, aki kilenc éve hódol a minőségi motorozásnak.

– Nagyon hasznos a képzés. A folyamatos képzés szerintem elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez. Éppen ezért jó néhány motoros barátomat befizettem az idei tréningre. Szerettem volna számukra valóban hasznos ajándékot adni, melyet már a mindennapokban is alkalmazhatnak, hiszen itt a tavasz, mehetünk motorozni

– árulta el Csepeli Károly, aki szintén sporttúramotorral jár szabadidejében.

A képzés keretében a gyakorlatsort minden évben a kezdő lépésektől építik fel, a tréningen a motorosokat jól képzett szakemberek segítik.

Csepeli Károly kezdeményezésére jótékonysági adománygyűjtés is zajlott a tréning ideje alatt. Az adománydobozba összejött pénzt májusban motoros barátaival együtt viszi ki Erdélybe, Csikkarcfalvára, Helvécia testvértelepülésére. Az összeget Böjte Csaba atya által vezetett napközi otthonnak ajánlják fel, ezzel segítve a mindennapjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában