A Bajai Szent Rókus Kórház részére adományozott az alapítvány

A Bajai Szent Rókus Kórház részére kisebb értékű műszereket adtak át szerda délután a Koronária Alapítvány képviselői.

Márton Anna

A Koronária Alapítvány szerdán adta át a műszereket

Fotó: Márton Anna

Az alapítvány képviselői, dr. Kovács Zsolt a Bajai 1-es belgyógyászati osztály főorvosa, a Koronária Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Fridrich Pál belgyógyász, kardiológus, a Koronária Alapítvány kuratóriumának tagja, Menczer György kuratóriumi titkár és Szabó Zoltánné főnővér adta át a műszereket. A Koronária Alapítvány a beérkezett személyi jövedelemadó egy százalékokból, közel négyszázezer forintból vásárolta a műszereket, melyeket a Szent Rókus kórház koronária őrzője számára adományoztak.

– Olyan táplálékellátót szereztünk be, amivel a súlyos állapotú páciensek esetében pontosan adagolva, kiszámítva tudják adni a tápszereket, tápoldatokat a nővérek, valamint négy darab automata vérnyomásmérőt, ugyancsak négy pulzoximétert, amellyel a betegek vérének az oxigenizációját lehet meghatározni. Azt gondolom, nem is kell mondanom, hogy ebben a Covid-sújtotta időben ez rendkívül fontos – hangsúlyozta dr. Kovács Zsolt főorvos. A bajai kórház nevében dr. Tóth Gábor főigazgató mondott köszönetet az adományért, és végül Menczer György kifejezte háláját a támogatóknak.

Baján közel 30 éve hagyomány, hogy minden évben fontos életmentő műszereket vásárol az alapítvány a Szent Rókus kórház részére, a szervezője Menczer György, aki sok évvel ezelőtt egy súlyos betegségből szerencsésen felgyógyult.

A Koronária Alapítvány szerdán adta át a műszereket
Fotó: Márton Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában