A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház öt dolgozóját is díjazták

A Magyar Kórházszövetség a Duna Bonum Alapítvány által lehetőséget kapott, hogy díjazza azokat az egészségügyi dolgozókat, akik a COVID ellátás keretében áldozatos, kiemelkedő munkát végeztek. Mutatjuk a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház díjazottjait.

baon.hu

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

A nyilvános szavazás keretében összesen 7000 szavazat érkezett azokra az egészségügyi dolgozókra, akik a COVID ellátás keretében országszerte kiemelkedő munkát végeztek. A Duna Bonum Alapítvány által felajánlott 100 millió forintot a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés a Magyar Kórházszövetség bevonásával juttatja el a legtöbb szavazatot kapott 95 kórházi dolgozó számára.

A „Fogjunk össze” program keretében létrehozott „Év COVID dolgozója” díj célja, hogy megköszönje a kórházi dolgozóknak azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány plusz teherként rótt rájuk, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek. A Duna Bonum Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség közös döntése alapján a felajánlott összeg a Szövetség tagintézményeinek COVID-ellátásban résztvevő dolgozói között pénzbeli juttatásként kerül kiosztásra. A február 22. és március 19. közötti nyílt online szavazáson három kategóriában lehetett jelöléseket leadni – áll a Magyar Kórházszövetség közleményében.

A szavazás eredménye alapján 33 orvos, 43 szakdolgozó (nővér, asszisztens, műtősnő, műtősfiú, beteghordó) és 19 nem betegágy mellett dolgozó, a kórházak működési hátterét biztosító szakember (pénzügyi munkatárs, munkaügyes, informatikai szakember, takarító, karbantartó) részesül pénzbeli elismerésben.

A 95 díjazott között szerepel a Kiskunhalas Semmelweis Kórház két munkatársa is. Az év Covid-orvosa díj elismerésben részesült dr. Frei Norbert, a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház Intenzív osztályának vezetője és Az év Covid-szakdolgozója elismerést kapott Garas Ferenc Garas, a Megyei Fertőző osztály vezető ápolója.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházból az alábbi munkatársainkat díjazták:

Dr. Bozóky István – Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvos (Kecskemét)

Vékony Roland – Műszaki Osztály orvosi gázellátó munkatárs (Kecskemét)

Dr. Körmendy Szabolcs – Tüdőbelgyógyászati Osztály (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely)

Rózsa Réka – Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápoló (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely)

Bánfi Andrea – Kardiológia és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály ápoló (Kiskunfélegyházi Kórház Telephely)

Elismerésükhöz szeretettel gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában