galériával / videóval

2021.03.04. 19:27

Több településen is áradt a Tisza megyénkben

Több, mint egy hete, hogy a folyó kilépett medréből és népszerű turistahelyek, játszóterek, elszabadult csónakok és erdei kirándulóutak estek a víz fogságába.

Bajáki Zsanett

A csónakkikötőt is elárasztotta a holtág.

Több mint egy hete, hogy a Tisza folyó kilépett a medréből és elárasztotta többek között a kécskei szabadstrandot. A megye több pontján azóta is magasan áll a víz, népszerű turistahelyek, játszóterek, elszabadult csónakok és erdei kirándulóutak estek a folyó és a holtágak fogságába.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, gőzerővel zajlik az új Tisza-híd építése Tiszaugnál, de szerencsére a munkálatokat nem veszélyezteti a magas vízállás.

Információink alapján már túl vagyunk a tetőzésen és elkezdődött a folyó „visszavonulása”, de több megyei településen még a víz az úr. Kedvelt kirándulóövezetek, játszóterek, parkolók állnak a víz fogságában. Egyes területeket birtokába vett az élővilág, hattyúk úszkálnak például a tőserdei homokozó farönkjei között, Alpáron pedig kóbor csónakok támaszkodnak a turistapadokra. Talán a természet is megpihen kicsit, mielőtt berobbantja a tavaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában