Uszódon növekszik az új fertőzöttek száma

Az elmúlt napokban jelentősen megnövekedett Uszódon a COVID-fertőzöttek száma.

Gábor János

Forrás: Shutterstock

A községben elkezdődött a regisztrált lakosok oltása – amiről „a központi irányelvek betartása mellett” a háziorvos, vagy az önkormányzat tájékoztatja az érintetteket –, de ezzel egyidőben komoly hangvételű, a fertőzésszám növekedésére figyelmeztető közleményt is kiadott a polgármester, hétfőn.

Bedi Gyula dr. Szalma Mihály háziorvos tapasztalataira hivatkozva azt írta, hogy „az elmúlt napokban jelentősen megnövekedett a településen a COVID-fertőzöttek száma”. A községvezető közleménye szerint jól visszavezethető, hogy a megbetegedések közvetlen előzménye valamilyen egyházi, vagy családi rendezvény volt, például temetés, istentisztelet, esetleg halotti tor.

A polgármester azt kéri a helyiektől, hogy „a nehéz helyzetben korlátozzák a közösségi eseményeket”, és ha egy mód van rá, akkor ne szervezzenek családi rendezvényeket, mert jól látszik, hogy elsősorban ezek miatt kezdett el újra emelkedni az esetszám. Ami a temetéseket illeti, azt az ajánlást fogalmazta meg, hogy a szertartásokon csak a legszűkebb család tagjai legyenek jelen. A közlemény kitér az általános óvintézkedések betartására, így a maszkviselésre, a legalább másfél méteres távolságra, illetve hozzáteszi: a lakosok „csak a legszükségesebb esetekben hagyják el ingatlanjaikat”.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában