farsang / galériával

2021.02.12. 21:14

Kiszebáb-égetéssel próbálták elűzni a telet a nyárlőrinci óvodások

Nem a megszokott módon zajlott az idei farsang a Nyárlőrinci Kincskereső Óvodában. A pandémia miatt másképp emlékeztek meg a mulatságról.

Szentirmay Tamás

A korábbi években a művelődési ház nagytermében ünnepelték az óvodai csoportok és a szülők a farsangot, többnyire délután. Idén ez másképp történt. Az ünnepséget délelőtt, zárt körben tartották meg.

Az intézmény dolgozói és a gyermekek jelmezbe öltöztek és különböző játékokon vehettek részt, a győztesek pedig természetesen jutalmat is kaptak.

A hagyományos farsangi fánk nem maradt el, amihez minden kisgyermeknek járt egy dobozos üdítő. Mire befejezték a tízórait, megérkezett Timi bohóc is, aki a tornaszobában adta elő műsorát. Itt már az óvodás csoportokon kívül a bölcsődés gyerekek is részt vettek. Timi bohóc zenés programjába aktívan bevette a gyerekeket is, akik kezdetben kicsit félve, de később felszabadultan vettek részt a műsorban.

Ezt követően az óvó nénik és az óvó bácsi a Répa című mesét adták elő, melynek befejezése után a gyerekek felöltöztek és kimentek az udvarra, ahol egy kis játék után felállították a söprűből, szalmából és ruhából készült kiszebábot. Minden csoport valamilyen télűző mondókát vagy verset adott elő, miközben különböző hangkeltő eszközökkel próbálták elűzni a telet. Nem sokkal később meggyújtották a kiszebábot, azt remélve, hogy hamar vége lesz a télnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában