hulladékszedési akció

2021.02.11. 07:00

Felveszik a kesztyűt a szemetelőkkel szemben Borotán

Felmérést készített az önkormányzat a településen és a hozzá tartozó külterületi részeken az illegálisan elhelyezett hulladékokról.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A település önkormányzata korábban különösebben nem folyt bele a közterületein engedély nélkül lerakott szeméthalmok felderítésébe és felszámolásába. Mostantól azonban aktívabb szerepet fog vállalni az önkormányzat az illegálisan szemetet lerakókkal szemben.

– A falu külterületén, a rekultivált hulladéklerakó környezetében egy olyan helyre bukkantunk, ahol a több évtizeddel ezelőtt lerakott szemét, valamint a napjainkban kihordott hulladék halmozódott fel. Háztartási és állati eredetű hulladékot, alumíniumot, fémet, műanyagot, különféle elektronikai termékeket, de még bútort és autóalkatrészt is találtunk – számolt be az önkormányzat legutóbbi hulladékmentesítési akciójáról Kissné Tóth Renáta polgármester.

Elmondta, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től rendeltek egy öt köbméteres konténert, amely teljesen megtelt az összegyűjtött szeméttel. Az önkormányzat felmérte a település közvetlen határában lévő erdőket, ahol szórványosan találtak hulladékot, amelynek összegyűjtése a következő hónapok feladata lesz.

A helyi közmunkaprogram keretében szervezett szemétszedési akcióhoz egyébként bárki csatlakozhat, aki fontosnak érzi a faluban a környezetvédelem ügyét – hívta fel a figyelmet a település vezetője, akitől megtudtuk azt is, hogy egy faluba költözött holland házaspár már jelezte is a polgármesteri hivatal felé, hogy szeretnének részt venni a megmozdulásban.

Kissné Tóth Renáta hozzátette: ha valaki lát illegális hulladéklerakó helyet, az a jegyzőnek és a polgármesternek is tudja jelezni.

– A célom az életterünk és közvetlen környezetünk megtisztítása a kidobott hulladéktól, illetve szinten tartani az elért eredményeket. Hosszú folyamat lesz, amit több lépésben tudunk összefogással megvalósítani, de nekem nagyon fontos a környezettudatosság elmélyítése és a környezetünk védelme, valamint jó példával élen járni a település lakói előtt – fűzte hozzá a polgármester, aki reméli, hogy a jövőben sikerül beazonosítani a szemetelőket és eljárni velük szemben.

A falu külterületét is megtisztították a szeméttől
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában