Beruházások

2021.02.23. 11:57

Felmérték a turisztikai fejlesztési lehetőségeket Petőfiszálláson

A napokban tárgyaltak Petőfiszállás turisztikai koncepciójáról és a fejlesztési lehetőségekről. A terep rendezésével elkezdődött a petőfiszállási iskola tornatermének építése is .

Vajda Piroska

A szentkúti kegyhelyet Balla Barnabás plébános mutatta be a vendégeknek

Forrás: Petőfi Népe

A település turisztikai koncepciójáról, illetve a fejlesztési lehetőségekről tárgyalt a közelmúltban Szász János polgármester dr. Kraft Péterrel, a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének alelnökével, aki munkatársaival azzal a céllal látogatott Petőfiszállásra, hogy felmérje a településben rejlő turisztikai lehetőségeket.

A szakemberek megnézték a község látványosságait, így például a felújítás alatt álló közel százéves iskolát, amely a tervek szerint kápolnával és kiállítótermekkel fontos turisztikai pontja lesz a településnek. A szentkúti kegyhelyet Balla Barnabás plébános mutatta be a vendégeknek, kiemelve a hamarosan átadásra kerülő zarándokházat és az egyéb fejlesztéseket.

A szentkúti kegyhelyet Balla Barnabás plébános mutatta be a vendégeknek
Fotó: Petőfi Népe

A delegáció végezetül kilátogatott a Péteri-tóhoz, ahol a hamarosan elkészülő madármegfigyelőben Szász János polgármester adott tájékoztatást a Péteri-tóval kapcsolatos fejlesztésekről, amelyek szorosan kapcsolódnak a település turisztikai terveihez.

Szintén a község turisztikai látványosságait bővíti az a vasúttörténeti kiállítás, amelynek kialakítása most van folyamatban.

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a műemlék jellegű vasútállomáson, ahol az egykori emeleti szolgálati lakásokban kap helyet a tárlat. Mindezek mellett a tereprendezéssel megkezdődött a Pető­fiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének építése is. A több mint ötszáz négyzetméteres sportlétesítményhez a parkoló kialakítása mellett az önkormányzat saját költségvetése terhére alakítja ki a közműveket. Az új sportlétesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program harmadik üteme keretében épülhet meg.

Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában