KINEVEZÉS

2021.01.13. 18:52

Új vezető került a kalocsai vállalat élére

Vezetőt váltott a kalocsai Emika Elektromechanikai Zrt., a kistérség talán legnagyobb múltú társasága, a város egyik legnagyobb adózója.

Gábor János

Az elektronikai vállalatot Iker Gusztáv vezeti tovább

Fotó: Gábor János

A cég éléről még az ősszel távozott az előző vezérigazgató, akit egy néhány hónapos átmeneti időszak után január 4-ei hatállyal váltott Iker Gusztáv. A közgazdász végzettségű, amerikai egyetemet is megjárt szakember másfél évtizedig dolgozott különböző székes­fehérvári ipari cégek vezetőségében. Szakmai múltjára tekintettel választotta ki a cég élére a tulajdonosi kör.

– Egyelőre teljesen idegen nekem ez a táj, hiszen Székesfehérváron lakom, onnan járok ide. Ipari vezetői tapasztalatom az elmúlt hét évből van, egy székesfehérvári céget vezettem, előtte két évig dolgoztam Németországban, ugyanannál a cégcsoportnál – árulta el Iker Gusztáv. A vezérigazgató minden munkával töltött évét ipari vállalatoknál dolgozta végig, korábban a Szent István Egyetemen, majd Pécsett, illetve a Minnesotai Egyetemen tanult.

– Az a legfőbb motivációm, hogy hozzájárulhatok szervezetek fejlődéséhez, az egyéni fejlődés segítésén keresztül. Ez az, amiért mindig is dolgoztam, amiért tanultam, és ezért vállaltam el az Emika vezetését is, hogy én magam fejlődjek, és hozzájárulhassak a sikeréhez – magyarázta.

– A cégnek a lehetőségei egyébként különlegesek, jók az infrastrukturális adottságai és a gyártókapacitásai is. Nagyon jó még az értékteremtő képesség, az állomány munkakedve, képesítése, motivációja és elkötelezettsége által – méltatta a kollektívát a vezérigazgató.

Mint elmondta, nagy terveket egyelőre nem sző, mert az előző évben kialakult globális gazdasági helyzetet és a cég abban elfoglalt szerepét kell kezelnie. A terveket nem lehet e fölé rendelni, de sodródni sem szabad az árral – fogalmazott. Kérdésünkre, miszerint 2021 a felépülés éve lesz-e, azt mondta, hogy az előző esztendő gyökeresen más volt, mint amire bárki is számított, viszont az idei kilátásokat jónak látja. – Már vannak a horizonton olyan projektek, amelyeknek a próbagyártása elkezdődik, miközben a többi is folytatódik, úgyhogy talán a felépülés éve jön – fejtegette, megjegyezve: ezt egyelőre óvatosan kell kezelni. Pont ezért nem az építkezésre, hanem a további károk megelőzésére szeretne koncentrálni.

Az elektronikai vállalatot Iker Gusztáv vezeti tovább
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában