Kiskőrös

2021.01.14. 19:19

Több mázsa köracélt kaptak adományként

Több mint 900 kilogramm különböző méretű köracélt adományozott a KSZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium részére a Protokon Kft.

A diákok a gyakorlati foglalkozásokon használják fel a kilenc mázsányi köracélt

Fotó: Subáné Kiss Krisztina

A szakképző intézmény régóta jó kapcsolatot ápol a vállalattal, és lehetőségeihez mérten törekszik a munkaerő-piaci igények kielégítésére. A Protokon dolgozói közül is sokan tanultak ebben az iskolában.

A cég területéről a Wattay Izsáki úti tanterületére szállított nyersanyagot a Protokon már nem tudja felhasználni, az oktatási intézményben azonban jó hasznát veszik a gyakorlati képzésben.

„A gépi- és CNC forgácsoló tanulók oktatásában tudjuk majd használni, valamint az érettségit követő szakképzésben, a gépgyártás-technoló­giai technikus és a CAD-CAM informatikus tanulók az esztergált felületek kialakítását gyakorolhatják rajta. Az átadott köracél gyakorlóanyagnak és vizsgaanyagnak egyaránt felhasználható” – tudtuk meg Benedek Tibor igazgató-helyettestől, aki köszönetét fejezte ki az adományért.

A diákok a gyakorlati foglalkozásokon használják fel a kilenc mázsányi köracélt
Fotó: Subáné Kiss Krisztina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában