BAJA

2021.01.22. 19:43

Fejlesztettek a térfigyelőkamera-rendszeren

Kicserélték a bajai térfigyelő rendszer néhány kameráját a WBS Rendszerház Kft. munkatársai szerdán, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság segítségével. A csere és a karbantartás ezúttal öt helyszínen zajlott.

Márton Anna

A Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is segített a munkálatok elvégzésében

Fotó: Márton Anna

A szakemberek a Szentháromság tér sarkán lévő MABI-házon elhelyezett kamera felújításával kezdték a munkát, ezután a Déri Frigyes sétányon, az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság épületén elhelyezett kamerát, majd a Tóth Kálmán téren, a Ciszterci Rendházon, a Vörösmarty utcai Erste Bank oldalán és a Csermák Mihály téri Bányai szakképző iskola épületén elhelyezett kamerákat cserélték ki.

A MABI-házon lévő kamerát többek között a beérkező lakossági panaszok miatt fejlesztették.

– Mi a csere és a felújítás fizikai részét csináltuk meg, a beállítást kollégánk végezte távoli irányítással. A MABI-házon lévő kamerát felújítottuk, mert panasz érkezett, hogy túl hangos, ezért rezgéscsillapítót szereltünk fel, és kapott egy új memóriakártyát is, hogyha megszakad a kapcsolat, akkor is megfelelően rögzítse a felvételt. A többi helyszínen a régebbi kamerákat korszerűbbre cseréltük, modern, full HD felbontásúakra. Ezek éjjellátó kamerák, rengeteg okos funkcióval rendelkeznek, harminckétszeres optikai zoommal, infrával, valamint az új kameráknak rendszámfelismerő rendszere is van – tudtuk meg Váró Zoltántól, a WBS Rendszerház Kft. munkatársától.

A Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is segített a munkálatok elvégzésében
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában