beruházás

2021.01.11. 11:28

Épülhet a bölcsőde Ágasegyházán

Megújult a sportcsarnok és kezdődik a minibölcsőde kialakítása Ágasegyházán. Mindkét beruházáshoz jelentős vissza nem térítendő támogatást nyert a község.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Petőfi Népe

A település életében fontos szerepet tölt be a sportcsarnok, mely egyrészt helyet ad az iskolások testnevelésóráinak, másrészt községi rendezvények méltó helyszíne. Az intézmény kiszolgálóhelyiségeinek, az öltöző és a szertár teljes körű felújítására az önkormányzat 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Magyar Falu Program jóvoltából.

– A kivitelezési munkákat az ősz folyamán kezdték el a szakemberek és még az ünnepek előtt végeztek velük. Az ünnepélyes átadásról a koronavírus miatt az egészségünk megóvása érdekében sajnos le kellett mondanunk, így csak szűk körben avattuk fel – mondta el hírportálunk kérdésére Füredi János polgármester.

A beruházáson belül megvalósult az összes belső vízvezeték teljes cseréje, szigetelése. A melegvíz-rendszer, mely működésképtelen volt, teljes felújításon esett át. A falak, a padló és a galéria lépcsőzete új burkolatot kapott. Minden korábbi hagyományos világítótestet korszerű, energiatakarékos LED-fogyasztókra váltották. A villamos kapcsolóaljzatokat újakra cserélték, ahol szükséges volt, ott a vezetékrendszert is újították. A belső nyílászárókat modernizálták, új, padlószintű küszöbbel. Lecserélték a szanitereket, beépített tusolókat alakítottak ki, a helyiségben fogassal és kispaddal. A szükséges helyeken megfelelő szappan- és kéztörlő-adagolókat, tükröket szereltek fel.

– Úgy vélem, hogy az iskolások, a sportolni és szórakozni vágyók hosszú időn át tudják használni a felújított részt. Bízom benne, mindenki megbecsüli és óvja majd a felújított tereket – tette hozzá a polgármester.

A községben az elmúlt években számos beruházás valósult meg pályázati támogatással.

Hamarosan kezdetét veszi az új minibölcsőde kialakítása is, melyre nagy igény mutatkozik a községben.

– A minibölcsődére 40 millió forint támogatást kaptunk a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A tervek szerint ez év végére el is készül. Emellett az óvoda tetőszerkezetének felújítására és az épület előtt járdaépítésre szintén támogatást nyertünk, 17 millió forint összegben. A kivitelezés a nyár folyamán megvalósulhat – részletezte Füredi János.

Az ágasegyházi önkormányzat nagyobb volumenű tervei között szerepel még a következő években újabb belterületi földutak aszfaltozása, járdafelújítások, a korábbi védőnői rendelő felújítása, a játszótér melletti felnőtt fitnesztér megépítése, helytörténeti gyűjtemény kialakítása, csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, a sportcsarnok csarnok részének energetikai felújítása, a diákétkezde fűtéskorszerűsítése, napelemmel való ellátása, valamint egy kulturális közösségi tér kialakítása a faluház és sportcsarnok előtti részen.

Fotó: Petőfi Népe

– Törekszünk arra, hogy a beruházások folyamatosak legyenek. Előre haladni azonban csak pályázati támogatások révén tudunk. Szerencsére az elmúlt években sok segítséget kaptunk. Kiemelném Lezsák Sándor országgyűlési képviselőt, az Országgyűlés alelnökét, Rideg Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét és Lenkei Róbertet, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat képviselőjét, hiszen támogatásukkal gazdagodhatott, gyarapodhatott településünk – jegyezte meg Füredi János, aki végül hozzátette, a községi önkormányzatnak nincsen hitele, 2020-ban is megtakarítással zártak. Mindig addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér.

Börönde Edit gazdálkodási csoportvezető, Füredi János polgármester, ifj. Füredi János alpolgármester, valamint dr. Fazekas István jegyző a koronavírus-járvány miatt szűk körben vágta át a nemzeti színű szalagot a felújított ágasegyházi sportcsarnok épületében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában