adománygyűjtés

2021.01.12. 06:55

A kalocsaiak is segítik a horvát földrengések károsultjait

Mivel Horvátország több régiójának lakói komoly bajba kerültek az elmúlt hetek földrengései miatt, a magyarországi nemzetiségi szervezetek kitesznek magukért, és ott segítenek, ahol tudnak.

Gábor János

Az országos kezdeményezés részeként ezzel egy megrongálódott vagy összedőlt óvoda, esetleg iskolaépület újjáépítéséhez lehet hozzájárulni.

– Mindenféle segítséget örömmel vesznek, ezért úgy gondoltuk, mi is hozzájárulunk az adománygyűjtéshez. Szűkösek az anyagi lehetőségeink, mert egy kis önkormányzat vagyunk, nincsenek saját bevételeink. Azt gondoltuk, hogy gyűjtést szervezünk a városban, ahogy azt nagyon sok önkormányzat megteszi – magyarázta Ivó Mária, a kalocsai horvát önkormányzat elnöke.

– Úgy döntöttünk, hogy egy gömböt helyezünk ki a városban, így aki szeretne hozzájárulni a segítségnyújtáshoz, akár csak pár száz forinttal, az megteheti – mondta. A szervezet a kalocsai Félegyházi Piknik Pékségben helyezte el az urnát, itt január 15-ig várják a készpénzadományokat, amelyeket aztán egy összegben utalnak át az Országos Horvát Önkormányzat bankszámlájára. Aki közvetlenül szeretne utalni, szintén megteheti, a K&H Bank Zrt.-nél vezetett számlára: 10402427-00032952-00000009.

Ivó Mária felhívta rá a figyelmet, hogy bár Kalocsán nincs lehetőség tárgyi adományozásra, horvát szervezetek egy ilyen akciót is indítottak, Baján. Ennek részleteit a „Hrvatski glasnik” Facebook-oldalon érdemes keresni, de telefonon is lehet érdeklődni: 06-70-9779-544.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában