JUBILEUM

2020.12.23. 09:33

Tizenöt éve nyílt meg az első tárlat a félegyházi általános iskolában

Tizenöt éve nyílt meg az első tárlat a Dózsa György Általános Iskola iskolagalériájában az intézmény alapításának 25. évfordulójára rendezett ünnepségsorozat alkalmából.

Vajda Piroska

Népszerű a kiállítás

Forrás: Petőfi Népe

A kiállítótér másfél évtizede tölti be küldetését. Teret ad a művészeti nevelés értékközvetítő szerepének, biztosítja a személyiség továbbfejlődéséhez nélkülözhetetlen esztétikummal való rendszeres találkozást, segíti a műalkotások értő befogadására, átélésére való nevelést – tudtuk meg Gyenes Attilától, az intézmény igazgatójától.

Elmondta, másfél évtized alatt 150 művész közel 3000 alkotása fordult meg a galériában. Fiatal, szárnyaikat próbálgató alkotóktól kezdve egészen a Munkácsy-díjas művészekig terjedt a kiállítók köre. Többek között Bálványos Huba, Lugossy László, Zámbó István, Szappanos István, Koday László, Walter Gábor és Kolozsvári Sándor nevével is találkozhatunk az Iskolagaléria művészeit számontartó feljegyzésekben.

A művek témájának, stílusának, technikájának sokszínűsége garantálja, hogy minden kiállítást nagy érdeklődéssel fogadnak az iskola tanulói – érvelt az igazgató. Hozzátette: a meghívott művészek egy-egy alkotást ajándékoztak az iskolának a tárlatok emlékére. Ezekből a festményekből gazdag gyűjtemény született az évek során, és most, a jubileum alkalmából újabb kiállítás nyílt decem­berben a dózsások Iskola­galériájában.

Népszerű a kiállítás
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában