Ősszel kétszáz pedagógus tesztje lett pozitív a kecskeméti tankerületben

A tesztelés 2233 pedagógusból 45 főnél mutatott pozitív eredményt a kecskeméti és környéki iskolákban. Jó hír ugyanakkor, hogy most sokkal kevesebb osztálynak kell otthon maradnia, mint két hete.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Közel két hete, november 26-án írtuk meg, hogy a Kecskeméti Tankerületi Központ által fenntartott iskolákban összesen 40 osztály tanult tantermen kívüli digitális munkarendben az Operatív Törzs döntése alapján, az Oktatási Hivatal pedig 22 osztály részére rendelt el rendkívüli szünetet.

Most ismét megkérdeztük Zsámboki Anna igazgatót, hány osztály nem mehet jelenleg iskolába az illetékességi területükön (ehhez hozzátartozik Ágasegyháza, Bugac, Helvécia, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kerekegyháza, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kunszállás, Lajosmizse, Lakitelek, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szentkirály, Tiszaalpár és Tiszakécske is). Úgy tűnik, sokat javult a helyzet, ugyanis december 8-án a tankerületi központ fenntartásában lévő általános iskolák 775 osztályából 18 osztályban tanulnak a diákok az Operatív Törzs által elrendelt tantermen kívüli digitális munkarendben, míg 5 osztálynál rendelt el az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet. Azaz a két héttel ezelőttinek nagyjából a harmadára csökkent azoknak az általános iskolás diákoknak a száma, akiknek a koronavírus okozta megbetegedések miatt otthon kell maradnia.

A kormányrendelet alapján elvégzett tesztelés – ami két hete indult – 2233 pedagógusból 45 főnél mutatott pozitív eredményt, szeptember óta összesen 198 fő tesztje lett pozitív – tájékoztatott Zsámboki Anna.

Egy szülő megkereste szerkesztőségünket, hogy a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskolában is felütötte a fejét a vírus. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy szeptember óta 611 tanulóból 7 fő és 57 pedagógusból 9 fő tesztje lett pozitív, jelenleg 1 osztály tanulói vannak rendkívüli szüneten.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában