galériával / videóval

2020.12.11. 13:58

Közösségi összefogás eredménye a kecskeméti faültetés

A 11. egyéni választókerület is csatlakozott a 10 millió Fa Kecskemét Egyesület, valamint a kezdeményező Kecskeméti Termostar Kft. által meghirdetett fásítási akcióhoz Kecskeméten. Ennek jegyében közösségi összefogással 20 fát – juhart, hárst és égert – ültettek pénteken a nagybani piac gokartpálya felőli részén.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A fásításban részt vett Lévai Jánosné tanácsnok, a 11. egyéni választókerület önkormányzati képviselője, a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola kilencedik osztályos tanulói és tanáruk, valamint a piac vezetősége is. Az akciót a 10 millió fa mozgalom törekvéséhez csatlakozva valósították meg. Ennek keretében 652 fát szeretnének ültetni a helyi civilek, melyből 600-at már elültettek Kecskemét több városrészében.

Lévai Jánosné elmondta, hogy Kecskemét városa arról is híres, hogy szereti megvalósítani helyben az országos kezdeményezéseket, ennek szép példája a pénteki faültetés.

– Közösségi összefogás eredménye, hogy elültethettük ezt a 20 fát – fogalmazott a tanácsnok és köszönetet mondott a kezdeményező Termostar Kft.-nek, a kecskeméti piacnak és Kolek Andrea igazgatónak, a Kocsis Pál iskola igazgatójának, Juhász Istvánnak és a diákoknak, a karókat biztosító Kecskeméti Városszépítő Egyesületnek és fákat a Juniperus Kertészettől elszállító Hőplusz Rendszer Kft.-nek, valamint a 10 millió Fa Kecskemét Egyesületnek. A piac nem csak a helyszínt, hanem a szükséges trágyát is biztosította, a Városüzemeltetési Kft. pedig megöntözte a frissen ültetett fákat.

Lévai Jánosné elmondta, hogy a 10 millió Fa Kecskemét Egyesület tagja, Nagy Nándor Kósafalu lakói nevében javasolta a piac területét a beültetéshez.

– Ez nagyon szép példája annak, hogy a kecskeméti cégek és az önkormányzat vállalatai is összefognak akkor, ha a képviselő kér és segítik a kezdeményezéseket. Bízom benne, hogy ha öt vagy tíz év múlva erre járunk, örömmel tölt majd el bennünket az, hogy ma itt voltunk és fát ültettünk – fogalmazott és hozzátette, hogy a város önkormányzata is a fásítási kezdeményezés mellé állt és támogatja a faültetéseket.

A fák gondozását a Kecskeméti Piac és Kósafalu polgárai vállalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában