Honvédelmi nap

2024.05.19. 07:00

Látványos honvédelmi napra készül Kalocsa, a katonaváros

A Kalocsai Honvéd Kulturális Egyesület a Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Körével, valamint a Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesületével együttműködve nagyszabású honvédelmi napot rendez Kalocsán május 23-án a Csilás parkban. Az ünneplő katonák a város több pontján megmutatják majd magukat.

Zsiga Ferenc

A Magyar Honvédség megalakulásának 176. évfordulója jegyében megrendezett eseményen megemlékeznek a Magyar Honvédelem és a Magyar Hősök napjáról, valamint a Kalocsán egykor állomásozó katonai alakulatokról. A honvédelmi napon toborzó ponttal, haditechnikai eszközbemutatóval, videólőtér szimulációval, katonazenekarral és díszelgő katonákkal várják a résztvevőket.

honvédelmi nap, Kalocsa
Honvédelmi napot rendeznek
Fotó: Zsiga Ferenc /archív-felvétel

Mint dr. Kovács György nyugalmazott mérnök ezredestől, a Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre elnökétől megtudtuk, a Honvédelmi Napra a gyülekező május 23-án, csütörtökön 9:30 órától a Negyvennyolcasok terén lesz. A megemlékezések katonai tiszteletadással 10 órától a Negyvennyolcasok terén, a '48-as emlékműnél kezdődnek, majd 10:15-től a volt Tiszti Klub előtt, a „Kalocsa katonaváros” térplasztikánál folytatódnak. Innen az ünneplők katonazenekari kísérettel a Szentháromság téren lévő Magyar Hősök emlékművéhez vonulnak, majd a Vajas híd - Foktői út útvonalon 11 óra körül érkeznek a Csilás parkba, a „Kalocsa katonaváros” emlékhelyhez. 

A Csilás parkban a haditechnikai eszközök bemutatója, a toborzó pont és a videólőtér 10 órától lesznek elérhetők az érdeklődők számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában