Labdarúgás

2024.05.19. 07:00

A Tiszakécske biztosan búcsúzik

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a BVSC-t fogadja a Tiszakécske vasárnap. A találkozó akár nagy téttel is bírhatott volna, de mivel a hazaiak legutóbb nem tudtak nyerni Gyirmóton, már nem tudnak bennmaradni. A mérkőzésnél így talán a jövőkép az, ami sokkal inkább izgalomban tarthatja a drukkereket.

Szentirmay Tamás

Az már eldőlt, hogy a Nyíregyházi Spartacus FC megnyerte a bajnokságot és jövőre már az NB I-ben folytatja. Az, hogy ki lesz a másik feljutó, még várat magára. A két esélyes közül a Vasas egy ponttal vezet az ETO FC Győr előtt, ebben a fordulóban pedig éppen egymással találkoznak az ETO otthonában a csapatok. A kiesés viszont a vármegyénk szempontjából sokkal érdekesebb, mert az a Tiszakécskei LC-t is érinti. 

Tiszakécske, labdarúgás,
Hoffmann Attila (balra) tiszta vizet öntött a pohárba a kiesés kérdésében
Fotó: Szentirmay Tamás

Az már korábban tisztázódott, hogy a Mosonmagyaróvár a következő bajnokságban a harmadosztályban folytatja. Az elmúlt hétvégén a Siófok a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen idegenben 1–1-es döntetlent tudott elérni, amivel ugyancsak búcsúzott. Mivel a pécsiek otthonukban legyőzték a Soroksárt, így van még esélyük arra, hogy továbbra is az NB II-ben folytassák, igaz ehhez még pontokat kell szerezniük a Budafok és a Szeged ellen. Na de mi a helyzet a Tiszakécskével? Korábban írtuk, hogy ha a Szombathely nem kapja meg a másodosztályú licenszt, akkor talán van esély arra, hogy továbbra is a másodosztályban folytassák pályafutásukat. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük Hoffmann Attilát, a Tiszakécske  klubigazgatóját kérdeztük. 

– Amennyiben egyforma a pontszám két csapat között, akkor a több győztes mérkőzés dönt arról, hogy ki maradjon továbbra is a másodosztályban. Az eddig lejátszott mérkőzések alapján a BVSC tíz alkalommal győzött, mi pedig hatszor, mondta a klubigazgató. – Amennyiben a Szombathely nem kapja meg a másodosztályú licenszt, akkor pedig első körben a legjobb NB III-as nem feljutó csapatot kérik fel. Ez jelen esetben az Iváncsa. Amennyiben nem vállalja, akkor pedig az NB II legjobb kiesőjét kérik fel, így oda-vissza jár a labda, amíg valaki el nem vállalja – tette hozzá Hoffmann Attila.

Az NB III-as csapatoknál az Észak-Keleti csoportban a listavezető a Putnok FC, a Dél-Keleti csoportban a már bajnok Békéscsaba 1912 Előre, az Észak-Nyugati csoportban a szintén éllovas Opus Tigáz Tatabánya vállalja a feljutást. A Dél-Nyugati csoportban két esélyes van a feljutásra, mert a Szentlőrinc mindössze egy ponttal vezet az Iváncsa előtt. Így gyakorlatilag nulla százalék az esély arra, hogy az elkövetkezendő bajnoki évben a Tiszakécskei LC a másodosztályban folytassa a pályafutását.

Azt majd a klubvezetés fogja eldönteni, hogyan alakul az egyesület sorsa. Ugyanis találgatások a szurkolók részéről vannak. A vármegyei első osztályban szereplő gárda jelenleg vezeti a tabellát, meg is nyerhetik a bajnokságot. Így lehet olyan variáció, hogy egy NB III-as csapatot indít csak a Tiszakécske, amiben minden bizonnyal lennének olyan játékosok, akik kiharcolták a feljutást, amennyiben megnyerik a bajnokságot. Másik lehetőség az, hogy lesz egy harmadosztályú csapat és megmarad a vármegyei első osztályú is. A harmadik pedig az lenne, ha csak a vármegyei első osztályú csapat maradna meg. Hangsúlyozzuk, hogy ezek egyelőre csak találgatások a szurkolók részéről. A döntést, amikor eljön az ideje, a klub vezetése és tulajdonosa fogja eldönteni.

Addig is két bajnoki van még hátra, vasárnap 17 órakor a BVSC-t fogadja a Tisza-parti gárda utolsó hazai meccsén, majd  május 26-án, ugyancsak 17 órás kezdéssel Csákváron ér véget az idény.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában