Összefoglaló

2024.05.18. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Tíz éve alakult meg a Kerekegyházi Lokálpatrióták Egyesülete. Az amatőr helytörténészek a településük múltját kutatják, feldolgozzák a birtokokba jutott adatokat, illetve digitalizálják a kulturális értékeket, a családoknál még fellelhető korabeli tárgyak, dokumentumok, híradások, fényképek alapján.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Száznegyven erőgépet csodálhatott meg a közönség a kiskőrösi Dutra-találkozón
Fotó: Barta Zsolt

Dutra ünnepet rendeztek Kiskőrösön. Mintegy 140 erőgép gurult be szombat délelőtt az Úttörténeti Múzeumba. A Kiskőrösi Dutra Baráti Kör az idén tizenkettedik alkalommal rendezi meg a szokásos találkozót.

A Kecskemétfilm Kft. két éve kapcsolódott be az Oscar-díjas Michel Hazanavicius rendezésében készült La plus précieuse des marchandises (A legértékesebb áru) című egész estés animációs film munkálataiba, amely ott lesz a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. Az alkotás rajzi munkálatainak jelentős része a kecskeméti rajzfilmstúdióban készült.

Árokba hajtott egy személykocsi Bács-Kiskun vármegyében, Tass és Tasskertes között.

A napokban Kecskeméten járt Lázár János építési és közlekedési miniszter, és többek között látogatást tett a városházán és találkozott Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel.

Pünkösdi forgatag címmel szervez programot most vasárnap a szalkszentmártoni Szederinda Néptánc Egyesület. A rendezvénynek a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Emlékkiállítás udvara biztosít helyet. Az érdeklődőket árusok, előadások, táncház, kézműves-foglalkozások, lovaskocsizás, arcfestés, népi játszótér várja.

Kecskeméten – a csak fényt látó – Pataki Olíviáért ismét nagyszabású gyermekkoncertet szerveznek. Kalap Jakab gyermekkoncertje június 9-én, vasárnap 10.30-kor kezdődik. Az Ápoló Klubban a süteményvásárral egybekötött rendezvényre a belépőjegy ára 3000 forint.

A Budapesti Autósok olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette csütörtök reggel azt a félelmetes pillanatot, amikor egy autós majdnem elüt egy kislányt Zuglóban, az Ajtósi Dürer sor – Hermina út kereszteződésében - írja a Tények.hu.

Rakonczay Gábor, többszörös világrekorder volt a vendége a kiskunfélegyházi városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem ismeretterjesztő előadásának csütörtökön. Humorral átszőtt, érdekfeszítő előadásából megtudhatta a közönség, hogyan kelt át az óceánon Vitéz nevű egyszemélyes kenujával? Hogyan élte túl a csaknem végzetes borulást. Hogyan futotta át Magyarországot? Egyáltalán, hogyan lett extrémsportoló?

A Kálmán Lajos Óvoda Széchenyi sétányi feladat ellátási helye 12. alkalommal rendezte meg az óvodások Kecskemét városi és kistérségi dramatizáló találkozóját, a Varázshegy Fesztivált.

Szombaton rendezték meg a XIII. Szamócás Vásári Forgatagot a szamóca fővárosában, Lajosmizsén, az Iskola-tó partján. A színes programok mellett magyar rekordnak számító hamburger készült, a hiteles adatok szerint 207,5 kiló lett a bajnok étel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában