GALÉRIÁVAL

2020.12.04. 17:30

Élő adventi ablak nyílt a kecskeméti ifjúsági otthonban

Az adventi ablak minden hétköznap 16 órakor „nyílik ki” a Kecskeméti Ifjúsági Otthon előtt, a kis előadásokat december 18-ig láthatja, hallhatja a közönség. Az utcai kirakatot az intézmény munkatársai mindennap megtöltik élettel.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Karácsonyi enteriőrt alakítottak ki a Kecskeméti Ifjúsági Otthon külső részén, a Tükörterem sarki ablakában, ahol mindennap ünnepi hangulatú mesét, verset, novellát olvasnak fel az intézmény munkatársai.

Bár a koronavírus-járvány miatt az intézmény nem fogadhat látogatókat, így nem lesz Mikulás-váró, adventikoszorú-készítés vagy mesehangverseny az Otthon mozi színpadán, de természetesen szeretnék segíteni a gyerekeket és szüleiket, a családokat a karácsonyra való ráhangolódásban, az örömteli várakozásban. Képeslapokat készítettek szívhez szóló karácsonyi üzenetekkel az utcai kirakatokba, emellett pedig egy élő „adventi ablakot” nyitottak, egész pontosan az utcára néző karácsonyi enteriőrt készítettek az intézmény sarkán, a Tükörterem sarki ablakában. Az Acsai Rita által tervezett és berendezett kirakat azonban nem egy statikus helyszín, mindennap megtöltik élettel.

– A fotelba délutánonként beül az intézmény egyik munkatársa, hogy felolvasson egy ünnepi hangulatú verset, mesét vagy novellát. Akik éppen arra járnak, egy hangfalon keresztül hallgathatják a kis műsort, de az interneten is lehet követni az ifjúsági otthon Facebook-oldalán, élő közvetítés formájában – mondta Csizmadia Ilona, az intézmény egyik programszervezője.

Az adventi ablak minden hétköznap 16 órakor „nyílik ki”, a kis előadásokat december 18-ig láthatja, hallhatja a közönség. A felolvasott művek között lesznek Móra Ferenc, Juhász Gyula vagy a Grimm testvérek szerzeményei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában