eredményhirdetés

2020.11.30. 16:41

Vadkerti horgászé lett az év fogása

Balogh Kálmán soltvadkerti horgász nyerte a hónapok óta tartó küzdelem végső döntőjét, ezzel elnyerve Az év fogása címet és az ezzel járó emlékdíjat.

baon.hu

Balogh Kálmán a júliusi nyereményével

Forrás: Petőfi Népe

Az elmúlt 4 hónapban izgalmas játékra hívtuk a megye legaktívabb horgászait. Arra kértük őket, mutassák meg olvasóinknak büszkeségeiket, legritkább, legnagyobb fogásaikat, és osszák meg velünk az ezekhez kapcsolódó történeteket. Havonta jutalomban részesítettük az első három helyezettet, majd egy végső döntőben a korábbi győzteseket állítottuk szembe egymással. A játék ma véget ért, a horgászok pedig már izgatottan várják az eredményhirdetést, így nincs más hátra, mint kihirdetni a győztest!

Balogh Kálmán, a számára győzelmet hozó hallal
Fotó: Beküldött fotó

Az év fogása cím és a hozzá tartozó emlékdíj boldog tulajdonosa idén nem más, mint Balogh Kálmán!

Kálmán a játékba egy Nagy-éri-csator­nán fogott hallal nevezett be. A kiváló soltvadkerti horgász ezzel a nevezéssel júliusban elnyerte A hónap fogása címet, így került be a végső fordulóba.

A nyári győzelem után kollégánk meglátogatta őt, hogy egy kis információt szerezzen arról, vajon hogyan indult Kálmánnál a horgászat iránti szerelem. Akkor ezekkel a szavakkal emlékezett vissza:

A házunk mögött volt egy kis halastó. Apukám tanított meg horgászni, gyakran kimentem a kis tó partjára szerencsét próbálni. A szenvedélyem nem hagyott alább. Azóta is horgászom, ma már versenyszinten. A sporthorgászatot részesítem előnyben, szerencsére több támogató is mellém állt. Tavaly a Method Feeder országos horgászversenyen ötödik helyen zártam

mesélte júliusban játékunk nyertese.

Győztesünk ma már elsősorban a halasi Ezüst-tónál horgászik, horgára legtöbbször ponty vagy amur akad. Élete eddigi legnagyobb fogása egy 20 kilogrammos tokhal volt a Lajosmizséhez közeli szászpai tóparton.

– Nagyon szeretek horgászni, akár családdal, akár egyedül. Ez szenvedély és kikapcsolódás egyben. A legszívesebben a partról horgászom. A célom, hogy a jövőben minél több versenyen eredményesen szerepeljek – tette hozzá, majd elárulta, fogyasztani és elkészíteni is szereti a halhúst, mely nemcsak finom, de egészséges is.

Balogh Kálmán a júliusi nyereményével
Fotó: Petőfi Népe

Az év fogása játékunk dobogójának második fokára Kovács Zsolt Pál léphetett fel, aki egy hatalmas ponty-fogással nevezett be A hónap fogása augusztusi fordulójába, ahol a második helyen végzett. A félegyházi horgász egy barátjával látogatta meg a helyi tavat, amikor egy egész délutános várakozás után úgy döntöttek, összepakolnak és hazamennek. Ám ekkor Zsolt meglátta, hogy valami kiemelkedett a vízből, és elindult oldalra. A képen szereplő, 10 kg 50 dkg-os ponty volt az, aki természetesen visszanyerte a szabadságot a közös fotó elkészülte után.

Kovács Zsolt Pál a méretes ponttyal
Fotó: Beküldött fotó

Versenyünk harmadik helyezettje Deák Zsolt néven regisztrált versenyzőnk lett, de a győztes tulajdonképpen a kis Horváth Blanka, akinek a képen látható hal volt élete első ponty-fogása. A páros Bácsalmásról nevezett hozzánk, de a fotó a bajai Warali-tavon készült 2018-ban. Blanka még mindig jól emlékszik, hogy a csalija egy 8 mm-es, narancs-csokis ízesítésű wafters volt, amit ő választott, mondván: ez lesz a nyerő! Egy lágy feeder botot használt, és a szákolást követően elégedett vigyorral az arcán állt be a fotóhoz zsákmányával.

Deák Zsolt és Horváth Blanka a nagy fogással
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában