Horgászat

2020.11.02. 10:29

Több mint 17 tonna halat telepítettek a Sárköz vízrendszerén

Soha nem telepítettek egyszerre annyi halat a Sárköz vízrendszerén (köznyelvben: Vajason), mint amennyire a hét elején került sor.

Gábor János

Népszerű a Vajas

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A halgazdálkodásért felelős Kalocsa és Vidéke Horgászegyesület csak pontyból több mint 13 tonnát engedett el a folyamon. A szervezet évek óta folyamatosan növelni tudja a taglétszámát, így az emelkedő bevételekkel arányosan jóval több halat telepít.

– Október 26-án, hétfőn került sor az őszi nagy haltelepítésünkre, ami annyit jelent, hogy hétfőn, kedden és szerdán horgásztilalom volt a Sárközön és vízrendszerén; horgászeszközzel megközelíteni is tilos volt a vizet – mondta dr. Igaz Ferenc, a Kalocsa és Vidéke Horgászegyesület elnöke.

– Valóban nagy haltelepítés volt: a dusnoki szakaszba 4093 kg, a kalocsai szakaszba 7020 kg, az érsekcsanádi szakaszba 1246 kg, míg a sükösdi szakaszba 864 kg háromnyaras, horogérett ponty került – részletezte, majd elmondta, hogy összességében 13 223 kg pontyról van szó, de egyéb halfajokból is elengedtek négyezer kg-ot.

Nemcsak a tömeg- és egyedszám, hanem a telepítésre fordított összeg is rekord, hiszen mintegy 11 millió forintot költöttek rá. A megnövekedett mennyiséget azzal magyarázta az elnök, hogy a horgászok körében népszerű lett a Sárköz és vízrendszere: évek óta számottevően emelkedik az egyesület létszáma, ezért a tagdíjakból származó bevételből arányosan növelik a fogások esélyét.

Mint mondta, teljesen természetes a szervezet számára, hogy mind több halat vásárolnak a Sárközbe, ha látszik, hogy erre egyre nagyobb az igény, és persze szeretnék, ha a tagok elégedettek lennének a fogási eredménnyel.

Népszerű a Vajas
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában