koronavírus

2020.11.04. 17:23

Sűrítik a buszjáratokat, nem lesz közgyűlés, a színház és a fürdő látogatható

Szemereyné Pataki Klaudia szerdán konzultált a helyi operatív törzs szakembereivel, jópár fontos döntés született.

Hraskó István

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A rendkívüli jogrend mindannyiunk számára jelzés: a vírusveszélyt komolyan kell venni, minden szabályt be kell tartani önmagunk és környezetünk védelme érdekében – hangsúlyozza szerkesztőségünknek küldött közleményében a kecskeméti polgármester.

Szemereyné Pataki Klaudia szerdán konzultált a helyi operatív törzs szakembereivel, és a tanácskozáson a következők fogalmazódtak meg:

– A kormányrendeletben előírt autóbusz járatsűrítéseket a helyi sajátosságok figyelembe vételével kell kialakítani, (p éldául a Kecskemétre jellemző csúcsidőszak reggel korábban kezdődik, mint ahogyan az a rendeletben szerepel)

– A kulturális intézmények továbbra is látogathatók, tekintettel arra, hogy az előírt óvintézkedések (távolságtartás, maszk, fertőtlenítés) biztosítható, ezek betartatását a vezetők vállalták. A távolságtartást a népszerű előadások megkettőzésével biztosítják majd.

– A Kecskeméti Fürdő szintén fogadhat vendégeket. A létesítmény látogatottsága ugyanis erőteljesen csökkent, a létszámkorlát tartható, továbbá a fürdő írásos szakvéleménnyel rendelkezik arról, hogy a klóros vízben és a szauna magas hőmérsékletén a vírus elpusztul. Az úszósportok edzéseit, az edzésen egyszerre résztvevők számát azonban meg kell felezni.

– A Gondoskodó Szolgálat tavasz óta folyamatosan működik, de most újra fel kell hívni a lakosság figyelmét a lehetőségre.

– A csütörtök délutánonként megtartott, Kossuth téri termelői piacon a sajtok, húsáru és pékáru csak előre csomagolt formában forgalmazható. Erről az árusok csütörtökön tájékoztatják vásárlóikat, a csomagolt áru forgalmazása jövő csütörtöktől lesz.

– A Téli Fesztivál hagyományos formájában idén elmarad. A város karácsonyfája, a Betlehem, az adventi koszorú helyet kap a Főteren, továbbá egymástól megfelelő távolságban kézművesek, meleg italt és előre csomagolt élelmiszert árusítók kapnak majd helyet.

Rendkívüli jogrend időszaka alatt a polgármestereknek egyedül kell meghozniuk döntéseiket, közgyűlés nem tartható. Fontosnak tartom azonban, hogy az önkormányzati képviselők valamilyen módon részt vehessenek a munkában. Ezért a munkaanyagokat megkapják, és telefonos, internetes konferenciabeszélgetések formájában konzultálunk majd egymással – közölte Szemereyné Pataki Klaudia.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában