adakozás

2020.11.02. 15:22

Sok kupakot adnak le Kalocsán

Egyre több műanyag kupakot dobnak a Búzapiac térre kihelyezett gyűjtőszívbe a kalocsaiak. Az emelkedő mennyiségről a pontot telepítő és működtető Szívből Kalocsa Egyesület adott hírt: a tavaly indított akciójuk olyan népszerű lett, hogy a szervezet aktivistáinak egyre gyakrabban kell üríteniük a rácsos installáció tartalmát.

Gábor János

A gyűjtőszív egyre népszerűbb

Forrás: Petőfi Népe

– Legutóbb 110 kilogramm kupakot sikerült leadni, ami 35-40 zsáknak és tíz megtelt kupakgyűjtő szívnek felel meg – jelentette be Gyarmati-Simigh Dóra, az egyesület elnöke.

– Az átadásból származó bevételnek több helye is van, igaz, ebből nagyon nagy összegeket nem lehet szerezni. Mi viszont azt valljuk, hogy sok kicsi sokra megy. Egyrészről egy daganatos beteg hölgyet támogatunk, illetve rászoruló családoknak szoktunk vásárolni belőle. Ha ezeken felül még marad elég pénzünk, akkor a tavaly már nagy sikert aratott Hagyj el egy Mikulást! kampányunk folytatására fordítjuk – mondta.

A gyűjtőszívek száma várhatóan szaporodni fog, hiszen sokan kezdeményezték már további helyszínek kijelölését. A szervezet nemrég pályázatot is benyújtott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz annak reményében, hogy részesülnek a kifejezetten civil szervezetek működését segítő forrásokból. Ha itt nyernek, akkor minden bizonnyal tudnak további gyűjtőpontokat létesíteni.

A gyűjtőszív egyre népszerűbb
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában