GALÉRIÁVAL

2020.11.06. 18:11

Rotary hozta az ebédet a szegényeknek Kecskeméten

A kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján a rászorulók az egészségügyi szabályok betartása végett hetek óta csak az ajtóban vehetik át a meleg ebédet. Pénteken a Rotary Club Kecskemét jóvoltából gulyáslevest és túrós tésztát vihettek haza a sorsközösség tagjai.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét évek óta rendszeresen támogatja a civil szervezetet. Látva a Wojtyla mostani nehéz helyzetét újabb színvonalas ebéddel gazdagította az intézmény szociális étkeztetési programját. A helyi Rotary Club testvéri közössége ráérzett ama tényre, a mostani körülmények között minden eddiginél szükségesebb a hathatós baráti segítség.

A szegényeket – a Rotarysokat képviselve – Asztalos Tamás elnök, Csizmadia László háznagy, a Hotel Három Gúnár tulajdonosa és Riczu Péter tagjelölt fogadta a népkonyha ajtajában. Néhány biztató gondolat után megkezdődött az ebédosztás. Az ízletes ebédet a kecskeméti Hotel Három Gúnár mesterszakácsa készítette el. A gulyásleveshez és túrós csúszához mandarin is járt. A gyümölcsöt Gyuris Dávid ajánlotta fel.

A rotarysok az ebédosztás előtt Farkas P. Józseffel, a Wojtyla alapítójával is találkoztak. Szó esett a mindennapi feladatokról, valamint megtekintették az újonnan megjelent Wojtyla 15 című díszkötetet. A kiadvány az intézmény megalapítása óta eltelt 15 év eseményeit öleli fel.

A Wojtylában a hét minden napjára kapnak ételt a szegények. Szombatra Kecelről Schindler János biztosítja az ételt, melyhez hazavihető fehér paprikát és körtét a kecskeméti Bács-Zöldért ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában