Kecskemét

2020.11.28. 14:37

Online szabadulószobát nyit a Kék Elefánt

November 28-án, szombaton éjfélig 8 év felett bárki csatlakozhat a Kék Elefánt szabadulószobájához.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Hírös Agóra – sok más kulturális intézményhez hasonlóan – ez évben is bekapcsolódott az Európai Hulladékcsökkentési Hét eseménysorozatába. A Kék Elefánt Közösségi Terük Facebook-oldalán érhető el a rendhagyó szabadulószobájuk, ahol a résztvevők játékosan szerezhetnek hasznos ismereteket, és a legügyesebbek „Hulladékcsökkentési verseny” társasjátékot is nyerhetnek.

Szabó Csaba, a Hírös Agóra ifjúságfejlesztő szakmai vezetője elmondta: az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az idei év fő témája a láthatatlan hulladék kérdése.

Amikor levesszük a boltok polcairól nehéz belegondolni, de egyetlen termék „megszületéséhez” rengeteg nyersanyagra és energiaforrásra van szükség, amelyek után bizony hulladék keletkezik.

Sajnos a termékgyártás során keletkező hulladékok, láthatatlanok maradnak vásárlásaink alkalmával, így közvetetten is terheljük a környezetünket. Az Európai Hulladékmentes Hét idén a szemünk elől rejtve maradó hulladékokról rántja le a leplet.

A Kék Elefánt online szabadulószobájában a játék során egy hulladékokkal teli, zárt szobából kell majd a megfelelő kódsor megadásával kiszabadulni. A 4 jelből álló kódsort a 4 kérdésre adott válaszok kódjai alkotják. A kérdések témája természetesen a hulladékcsökkentéshez kapcsolódik.

Akik helyesen válaszolnak a kérdésekre, kiszabadulnak, és megnyerik a játékot, amivel tárgyi jutalom is jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában