Közelít az ötezerhez a beazonosított fertőzöttek száma Bács-Kiskunban

A legfrissebb adatok szerint 264 új fertőzöttet regisztráltak Bács-Kiskun megyében.

Zs. D.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön 5097 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 131 887 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2883 főre emelkedett, 29 802-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 99 202 fő. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 26 százaléka, a gyógyultak 27 százaléka budapesti. 6690 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 518-an vannak lélegeztetőgépen.

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában 264 új fertőzöttet regisztráltak. A járvány kezdete óta már 4995-en kapták el a vírust a megyében.

Mint azt megírtuk, a betegek számának további emelkedése várható, hiszen sok nagyvároshoz hasonlóan Kecskeméten is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában