Jánoshalmán házhoz viszik az arcmaszkokat

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos országos és helyi rendelkezésekről szóló információs lapokat és mosható arcmaszkokat juttat el önkéntesek közreműködésével az önkormányzat minden jánoshalmi otthonba.

Pozsgai Ákos

Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési Központban ismét nagy munkában vannak az önkéntesek

Forrás: Petőfi Népe

Kiskunhalason is az utcán maszk nélküli járókelőknek – akik elfogadják – osztogatnak arcmaszkokat önkormányzati képviselők.

Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési Központban ismét nagy munkában voltak az önkéntesek, akik a város címerével ellátott tasakokba csomagolták a szintén önkéntesek által varrt, mosható textil- és orvosi szájmaszkokat a kormányzati és önkormányzati tájékoztatók mellé.

Az egészségügyi csomagok összeállításában az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár, a Városgazda Kft., a Gyerekesély Program és a Sportcsarnok munkatársai működnek közre. Az elkészült csomagokat hétfőn kezdték el kézbesíteni, várhatóan a héten minden jánoshalmi háztartásba eljuttatják – tájékoztatta hirportálunkat Czeller Zoltán polgármester.

Kuris István László kiskunhalasi alpolgármester a baon.hu érdeklődésére elmondta, hogy a koronavírus-járvány tavaszi első hulláma idején önkéntesek segítségével készült több ezer szájmaszkból megmaradt mennyiséget juttatják el így a város lakóihoz, első körben közel másfél ezer darabot osztottak szét, amit a tapasztalatok szerint örömmel fogadtak az emberek.

Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési Központban ismét nagy munkában vannak az önkéntesek
Fotó: Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában