pályázat

2020.11.18. 18:43

Felújítják idén a buszöblöket Géderlakon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében százmilliós nagyságrendű fejlesztési pénzhez jutott tavaly a település.

Zsigmond Enikő

A munkák jó ütemben haladnak és idén be is fejeződnek

Forrás: Petőfi Népe

Ebből a keretből újult meg az egészségház és az óvoda épülete, de több, erre az évre áthúzódó beruházás is van, közöttük a jelenleg is folyó közlekedésfejlesztési pályázat.

A községben lévő négy buszöböl és -peron felújítása és a buszváró pavilonok cseréje, illetve két új telepítése zajlik, ugyanis a község mindkét buszmegállójában eddig csak az egyik oldalon volt váró. Ezenkívül a faluközponti buszmegállónál a volt TSZ-székház előtti teljes terület is megújul, térköves borítást kap. A pályázat még magában foglalja két gyalogátkelőhely létesítését, az egyiket a nagyiskola épülete és a faluház között, a másikat pedig az Ordasi úti buszmegálló párnál.

Katona György polgármester elmondta, mivel közúton, közút mellett folyik a munka, ez forgalomlassítással, -akadályozással jár, de kérik a lakosság és az arra közlekedők türelmét. Az augusztus végén kezdődött munkák a tervek szerint, jó ütemben készülnek és idén be is fejeződnek.

A munkák jó ütemben haladnak és idén be is fejeződnek
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában