fülöpszállás

2020.11.21. 06:52

Elkezdték a Kurjantó iskola helyreállítását

Idén elkészül az önkormányzati bérlakások és az orvosi rendelő felújítása, valamint elkezdődött a Kurjantó iskola épületének rekonstrukciója is Fülöpszálláson.

Gulyás Sándor

A volt iskola épületében közösségi tér és szálláshelyek lesznek

Fotó: Gulyás Sándor

A vírusveszély ellenére sem állt meg a munka Fülöpszálláson. Idén még három beruházás fejeződik be. Elkészül az önkormányzati bérlakások és az orvosi rendelő felújítása, valamint elkezdődött a Kurjantó iskola épületének rekonstrukciója.

– Folyamatban van az önkormányzati bérlakásaink felújítása. A kivitelezés költségeit a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 22 millió forintból finanszírozzuk. A munkálatok már a végéhez közelednek, egy lakáson kell még nyílászárókat cserélni és a homlokzati festést befejezni. A beruházással az idei évben elkészül a kivitelező – mondta el hírportálunk érdeklődésére Gubacsi Gyula polgármester.

A fülöpszállási önkormányzat a Magyar Falu Programban 10,5 millió forint támogatást nyert az orvosi rendelő energetikai korszerűsítésére, illetve eszközbeszerzésre. A világítás korszerűsítése és az orvosi eszközök beszerzése megtörtént, a bútorok beszerzése folyamatban van.

– A közbeszerzési eljárás lezárását követően megkezdődhetett a Kurjantó iskola épületének teljes körű rendbetétele. Az épület felújítására, a közösségi tér és szálláshely kialakítására mintegy 40 millió forint jut. A beruházás keretében megtörténik a padló burkolása, a nyílászárók cseréje, a homlokzat felújítása. A belső terekben a meglévő válaszfalakat újra cserélik. Mosdókat alakítanak ki, elvégzik a vízvezeték-hálózat kialakítását, illetve a belső villamos hálózat felújítását. Kijavítják a szakemberek a tetőszerkezet hibáit, valamint akadálymentes rámpát és bejáratot alakítanak ki az épület délkeleti homlokzatán. A projekt a tervek szerint a jövő év első felében befejeződik – tette hozzá Gubacsi Gyula.

A lakossági hulladék kezelése, az illegális szemétlerakók felszámolása évek óta nagy problémát és jelentős többletkiadást jelentett a helyi önkormányzat számára. A probléma megoldása érdekében több intézkedést foganatosítottunk, többek között átszerveztük a hulladékkezelés rendszerét, felszámoltuk az illegális szemétlerakókat. A helyzet lényegesen javult, ám van még tennivaló bőven, ezért újabb pályázatot kívánunk benyújtani további illegális szemétlerakók megszüntetése érdekében – emelte ki Gubacsi Gyula polgármester.

A volt iskola épületében közösségi tér és szálláshelyek lesznek
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában