Digitális munkarendre állt át a fél iskola Kalocsán

Néhány nap múlva visszatérhetnek a diákok az intézménybe.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolája szerdán az intézmény Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy másnaptól, november 19-től az iskolában tanuló felső tagozatos osztályok digitális munkarendre álltak át. Az intézkedés alsó tagozatos osztályokat is érint, mivel külön felhívták a figyelmet arra, hogy az első, a harmadik és a negyedik A osztály 2. csoportja továbbra is a hagyományos munkarendben tanul.

Mint írták, a digitális oktatás a Kréta Digitális Kollaborációs Tér segítségével folyik tovább az érintett osztályok számára, a pedagógusok pedig az órarend szerint dolgoznak. A szűkszavú közlemény arra is kitér, hogy „a hagyományos oktatás kezdetéről” a közösségi médiában, a Krétán, valamint az osztályfőnökökön keresztül adnak majd tájékoztatást, magyarán ők még nem tudták megmondani meddig hatályos az intézkedés.

Részletesebb tájékoztatásért a Bajai Tankerületi Központhoz fordultunk. Válaszlevelükben megerősítették, hogy „egy pedagógus Covid-tesztje pozitív lett”, így kontaktkutatásra került sor, aminek eredményeként négy teljes osztály (2.a, 5.a, 7.a, 8.a), valamint a 4.a és 6.a osztályok angolos csoportjai kerültek karanténba, november 23-ig.

A Sárosi Magdolna tankerületi igazgató által jegyzett közlemény szerint

az intézkedés összesen 88 diákot érint, ami a tagintézmény tanulói létszámának fele.

A tantermen kívüli oktatásra állást a Bajai Tankerületi Központ kezdeményezte az Operatív Törzsnél, amely el is rendelte azt, a 2.a osztályban és a teljes felső tagozaton.

A levélben Sárosi Magdolna leszögezi: a digitális munkarend alatt „az intézmények kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minden tanuló részt vegyen az oktatásban, a tanagyag mindenkihez eljusson, és minden segítséget megkapjanak a diákok és a szülők egyaránt”. Az intézmények vezetői minden erővel azon vannak, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt: lázmérők, kézmosó folyadékok, fertőtlenítő szerek állnak rendelkezésre az iskolákban, és folyamatos a fertőtlenítés, fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában