Elismerések

2020.11.04. 12:01

Átadták az idei városi kitüntetéseket Solton

A közelmúltban adták át az idei városi elismeréseket a szokásos márciusi időpont helyett, amely akkor a koronavírus-járvány miatt meghiúsult. A művelődési házban megtartott rendezvényen a Solt Városért emlékérmeket Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Németh István, a település polgármestere adta át.

Lencsés P. Anna

A közelmúltban adták át az idei városi elismeréseket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Minden évben a beérkezett lakossági javaslatok alapján dönti el a képviselő-testület, hogy kik azok a köztiszteletben álló magánszemélyek és közösségek, akik megkapják az elismeréseket a város szellemi, anyagi gyarapodásáért végzett munkájukért. A lakossági ajánlások alapján idén a képviselő-testület négy díjat adományozott.

Emlékérmet kapott Ujvári Józsefné és néhai Ujvári József pedagógus házaspár, akik az 1950-es években kezdtek tanítani Solton. A helyi általános iskola az első és egyetlen munkahelyük volt. Kezük közül több száz gyermek került ki, akik jól megállták helyüket a későbbi tanulmányaik során, és a mai napig szívesen emlékeznek iskolás éveikre, tanítóikra. A mindkettőjüket megillető elismerést Ujváriné Erzsike néni vette át.

Néhai Szabó István munkásságát is emlékéremmel ismerték el, aki Solt elöljárójaként hosszú éveken keresztül a településért és annak lakóiért fáradozott. Munkája mellett szenvedélye volt a természet, a vadászat, emellett a múlt értékeinek kutatását is szívén viselte. Több, ma is meglévő muzeális intézmény létrehozásában működött közre. A díjat unokája, Szabó Zsolt vette át.

Emlékéremmel ismerték el Miskolczi Gyuláné tevékenységét, aki több helyi közösségnek is tagja. Önzetlen munkájára mindig számíthatnak a Solti Református Egyházközségben és a nyugdíjasklubokban egyaránt.

Helyi közösségként a Solti Ifjúsági Fúvószenekar kapta meg a rangos kitüntetést. A Fuchs Attila karnagy vezetésével működő tizenöt éves zenekar aktív közreműködője a város kulturális életének. Magyarország és Európa számos városában aratott sikert a zenekar színvonalas műsorával, ezzel öregbítve Solt jó hírnevét.

A közelmúltban adták át az idei városi elismeréseket
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában