támogatás

2020.11.26. 07:00

A tanulást segítik az ösztöndíjjal Kiskunhalason

Tizennyolc kiskunhalasi fiatal pályázott sikeresen a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: shutterstock.com

Az elmúlt négy évben összesen nem volt annyi támogatott pályázat, mint idén. A város közel egymillió forinttal járult hozzá az érintettek főiskolai és egyetemi tanulmányaihoz – tájékoztatott közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

Kiskunhalas polgármestere közleményében kitért arra is, hogy nyár végén egy teljesen új bírálati szabályzat kidolgozására utasította munkatársait, és az egymillió forintos támogatási keret teljes kiosztását kérte a bírálóbizottságtól. Idén tizennyolc érvényes és támogatható kérelem érkezett be a városházára. Az önkormányzat összesen 990 ezer forinttal járul hozzá a fiatalok egyetemi és főiskolás tanulmányainak kiadásaihoz. Az érintettek az állami kiegészítéssel együtt összesen 1,8 millió forint támogatásban részesülnek.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3608966332513687&id=860779770665704

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában