kecskemét

2020.10.09. 10:32

Új gyermekpszichiátriai épület lesz a Nyíri úton

Egy új, közel 250 négyzetméter nagyságú földszintes épületbe kerülhet a megyei kórház gyermekpszichiátriai részlege a Nyíri úton. A kivitelezés októberben kezdődik és várhatóan egy évig tart – tudtuk meg a kórháztól.

Hraskó István

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

A gyermekpszichiátriai ellátórendszer területi hozzáférésének javítása a lényege az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetésével megvalósuló uniós pályázatnak. A projekt keretében épül meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Nyíri úti telephelyén egy új, közel 250 négyzetméter nagyságú földszintes létesítmény.

– A fejlesztés elsődleges célja, hogy a rászoruló gyermek- és ifjúságpszichiátriai illetve addiktológiai betegek részére olyan infrastrukturális körülményeket biztosítson, amelyek megfelelő kereteket és szakmai feltételeket nyújtanak a gyógyító munkához és az adekvát kezelésekhez. Így a megyei kórház olyan gyermekpszichiátriai járóbeteg-ellátó egységgel is rendelkezik majd, amellyel a projekt a mentálhigiénés szolgáltatások területén lévő infrastrukturális feltételeket javítja – közölte a kórház.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában