Digitális Jólét Program

2020.10.01. 13:16

Térbeli formák születnek a bajai könyvtárban

Az Ady Endre Városi Könyvtár is bekerült a Digitális Jólét Programba, ennek keretében egyebek mellett két héten át egy 3D nyomtató működését tekinthetik meg az iskolás csoportok és az egyéni érdeklődők is. A programsorozat október negyedikéig tart, addig még bárki csatlakozhat. A nyomtató működését Pausch Róbert rendszergazda ismertette.

Márton Anna

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

– A készülék egy filament műanyag szállal működik és ötvenféle színből lehet választani. Látszólag szórakozásra alkalmas, de nagyon praktikus és hasznos dolgokra lehet használni. Amikor elkészül egy térbeli alakzat, az a nyomtatás, de valójában rétegről rétegre építi föl. Egy-egy ilyen bábut órákig formáz a gép, a bagoly három óráig készült, a kis Yodát egy óra alatt sikerült megalkotni. A figurákat meg lehet tervezni, de a világhálón is találunk nagyon sok tervet.

Az érdeklődőket minden délután háromtól hatig várjuk a könyvtárban, itt megtekinthetik a nyomtatás folyamatát, és egyéni kéréseket is teljesítünk – mondta el a rendszergazda és hozzátette, hogy terveik szerint az elkészített figurákat a következő napokban kisorsolják a könyvtár által meghirdetett játék nyertesei között.

Egy-egy figura elkészítése több órát is igénybe vehet
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában