Országos Könyvtári Napok

2020.10.20. 13:19

Slam poetry bajnok adta át a díjakat Kalocsán

A Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok alkalmából hirdetett slam poetry pályázatot, amellyel a régióban élő vállalkozó szellemű fiatalokat és közönségüket szerette volna megszólítani.

Gábor János

Saját produkciókat vártak, és remek motivációt eszeltek ki: a versenyzőket meghívták egy közönségtalálkozóval egybekötött díjátadóra, amelyet a műfaj talán legnagyobb hazai sztárja, a többszörös slam poetry bajnok Horváth Kristóf tartott, a könyvtári hét helyi rendezvénysorának végén.

– Bevallom, hogy a legnehezebb feladatunk a középiskolás korosztály elérése, hiszen a mai digitális világban kell felkelteni a figyelmüket egy előadással vagy könyvvel, amivel be tudjuk csábítani őket a könyvtárba – mondta el Csikós Marianna igazgató, elégedetten nyugtázva, hogy a slam poetry bajnokkal sikerült célt érniük. – Sokan, nyolc csapat nevezett a pályázatra, és szép számban jöttek el Kristóf rendhagyó irodalomórájára is – tette hozzá.

A leginkább „villámköltészetnek” fordított slam poetry műfajában a Kalocsai Szent István Gimnázium diáklányai arattak: az első helyen holtversenyben zárt Bagó-Soós Liliána, illetve a Deák Brigitta and Friends nevű csapat. Utóbbi elnevezés elég gyakori lehetett a nevezők között: a második és harmadik helyen a Kapitány Petra and Friends és a Bolvári Hella, Dobler Lili and Friends elnevezésű formációk végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában