GALÉRIÁVAL

2020.10.22. 06:25

Rendbe hozták a hősök sírjait Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület nyugdíjas katonái és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum honvéd képzésben résztvevői kadétjai közösen tették rendbe a II. világháborúban elesett magyar és német katonák hősi sírjait az alsóvárosi katolikus temetőben. A kadétok az Új református temetőben lévő katonai sírok környezetét is kitakarították a közelgő Mindenszentek és Halottak napja alkalmából.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A közelgő halottak napjára Bács-Kiskun megyében a nyugdíjas katonákat tömörítő társadalmi szervezetek tagjai és a diákok közösen teszik rendbe a hősi halottak sírjait.

Kiskunhalason a 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj kiskunhalasi járási századának önkéntes területvédelmi tartalékosai – valamennyien a Dékáni Árpád Technikum diákjai – tanáraik és előljáróik irányításával a helyi katolikus és református temetők hősi parcelláit segítettek rendbe hozni a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület tagjainak. Az egyesület elnöke, Romvári Frigyes, nyugállományú tüzér ezredes elmondta, hogy az iskola és az egyesület évek óta együttműködik a a katonai hagyományok ápolásán és hadi sírok gondozásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában