Kalocsa

2020.10.30. 20:00

Őssejtkezelés adhat új esélyt a hatéves, beteg Amir számára

A Szívből Kalocsa Egyesület árverést szervez Kunsági Amir részére. A kisfiú februárban lesz hatéves, de sem beszélni, sem járni nem tud. Őssejtkezelésre lenne szüksége, ehhez viszont több millió forint hiányzik.

Gábor János

A Kunsági család: Áron és Kitti, valamint Amir, az édesapjával, Jánossal

Forrás: Petőfi Népe

Termékek árverésével, más szervezetek segítségével, adománygyűjtő akciókkal és rendezvényekkel igyekszik segíteni a Szívből Kalocsa Egyesület azon a helyi kisfiún, aki több komoly betegségben szenved, és közel hatesztendősen sem beszélni, sem járni nem tud. A gyermek már rengeteg gyógykezelésen átesett, mindhiába, ugyanakkor az utolsó komoly esélyhez, az őssejtkezeléshez még milliók hiányoznak a családi kasszából.

– Kunsági Amir Kalocsán lakik és februárban lesz hatéves. Gyermekkori autizmussal diagnosztizálták, ez az állapot a beszédközpontját is érinti: nem tud beszélni, sőt, önállóan járni sem, és folyamatos gondozást igényel. Koraszülöttségéből adódóan fennáll nála egy bal agyféltekei oxigénhiányos terület, egy agyi ciszta és egy homloklebenyi vérömleny is – foglalta össze a pártfogolt gyermek állapotát Gyarmati-Simigh Dóra. A Szívből Kalocsáért Egyesület elnöke hangsúlyozta: a szülők anyagi és fizikai értelemben is a teljesítőképességük határára értek, pedig Amir pont most kaphatna komoly esélyt a gyógyulásra.

– Egy pécsi klinika vállalná az őssejt-transzplantációt, ami már nagyon sok gyereken segített. A beavatkozás költsége 11 ezer euró, vagyis körülbelül négymillió forint, amit a család önerőből nem tud előteremteni – mondta.

Az egyesületvezető elárulta: személyesen is találkozott a családdal, és nagyon mélyen megérintette Amir története, ezért többféleképpen igyekszik segíteni rajta. Egyrészt a Szívből Kalocsa oldalán indult több árverés, amelyeken különböző tárgyak, szolgáltatások kerültek kalapács alá. A szervezet továbbra is várja azoknak a vállalkozóknak és magánembereknek a jelentkezését, akik ha pénzt nem is, de licitre bocsátható terméket tudnának adni a nemes célra. Ezenkívül további civil szervezeteket is szeretnének bevonni a gyűjtésbe, sőt, rendezvényt szerveznek a kisfiú javára, hogy minél hamarabb összejöjjön a pénz. A Szívből Kalocsa kezdeményezésére no­vember 14-én szombaton, 10–16 óra között tartanak jótékonysági családi napot a Meseautó Játszóházban (Kalocsa, Bátyai út 3.), ahol pénzadományokat várnak.

A Kunsági család: Áron és Kitti, valamint Amir, az édesapjával, Jánossal
Fotó: Petőfi Népe

– Biztos vagyok benne, hogy az összefogás erejével tudunk segíteni a kisfiúnak, remélem, hogy Kalocsán sokan mellénk és a család mellé állnak ebben az ügyben – bizakodott Gyarmati-Simigh Dóra. Hozzátette: az adakozás lehetőségeit több bejegyzésben is részletesen leírták a Szívből Kalocsa Facebook-oldalon, ahol folyamatosan közölni fogják a gyűjtés aktuális állását, egészen addig, amíg el nem érték a vágyott négymillió forintos határt. A legutóbbi ilyen posztban, hétfőn este azt írták, hogy aznap közel 90 ezer, összesen pedig " target="_blank" rel="noopener noreferrer">587 ezer forint adomány érkezett az egyesülethez, Amir javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában