GALÉRIÁVAL

2020.09.12. 19:56

Nagy sikert aratott a Meseösvény Ballószögön

Szombaton hatalmas sikert aratott a kisgyermekek és szüleik körében a Meseösvény Ballószögön, melyet az Otthon Segítünk Alapítvány Kecskeméti Helyi Szolgálata valósított meg a Szüreti Napok keretében.

Sebestyén Hajnalka

A sportpályán felállított 14 állomáson egy-egy mese elevenedett meg a játékos feladatok által. A vidám, képességfejlesztő játékok mindenkor igazodtak a gyermek életkorához.

A kicsik a kapuban kaptak egy koronát, amelyre minden egyes teljesített feladat után kaptak egy-egy koronaékszert. Ha legalább hatot sikerült összegyűjteniük, a végén a kincsesládából apró ajándékra válthatták.

Az állomások között volt Kőleves, Mackóbarlang, Mézeskalácsház, Török császár udvara, Óriások földje, Állatkórház és még sorolhatnánk.

A Meseösvény Esztergomból érkezett. Darócziné Marcsi, az alapítvány kecskeméti vezetője kérésére az esztergomi kollegái hozták el a különleges meseországot, mely náluk már hat éve sikerrel működik. Lukács Anikó szervező elmondta: eddig csak saját rendezvényeiken állították fel, a közelmúltban nyitottak alapítványi társszervezetek felé. A játékok kínálata az évek alatt folyamatosan bővült, valamennyi fejlesztő játék.

A kicsiket a nyitókapunál Darócziné Marcsi, Lukács Anikó és szintén Esztergomból Kocsis Helga fogadta. A játékok lebonyolításában az alapítvány munkatársai és önkéntesei mellett ballószögiek is segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában