Kiskunfélegyháza

2020.09.23. 10:42

Mégsem építhetik meg az adótornyot

Nem volt hiábavaló a félegyháziak tiltakozása, a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal ugyanis elutasította a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. földhasználati kérelmét. Így nem tudják felépíteni az adótornyot a Móravárosban kiszemelt területen.

Vajda Piroska

Mint arról korábban beszámoltunk, a Móravárosban élők több száz aláírást gyűjtöttek és lakossági fórumot is szerveztek annak érdekében, hogy megakadályozzák annak a harminc méter magas adótoronynak a megépítését, amelyet a lakóövezetük, illetve az országos és helyi védelem alatt álló területek közvetlen szomszédságában a lefedettség javítása okán szeretett volna megépíteni a szolgáltató.

A környéken élők attól féltek, hogy a torony egészségkárosító hatással lesz rájuk és attól is tartottak, hogy a torony megépítésével ingatlanjaik is elértéktelenednek. Végül a Móravárosban élők kérelmét megfontolva a Kormányhivatal a napokban úgy döntött, hogy nem engedélyezi a távközlési szolgáltatónak, hogy a Móraváros mellett építse fel a tornyot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában