Megnyitó

2020.09.16. 20:14

Kuckó készült a szabadszállási tiniknek

A helyi általános iskolás diákok számára alakított ki Tini-Kuckót a szabadszállási könyvtár. A szépen berendezett helyiséget a napokban vehették birtokba a gyermekek. Az eseményt megtisztelte Koleszár Márta, a Katona József Könyvtár Gyermekvilágának vezetője.

Gulyás Sándor

A torta elmaradhatatlan kelléke volt a megnyitóünnepségnek

Forrás: Petőfi Népe

Hosszú és sok munkával járó folyamat végére tettünk pontot a legújabb szolgáltatás, a Tini-Kuckó megnyitásával – tudtuk meg Vass Roland könyvtárvezetőtől.

– Elsőként a rendelkezésre álló helyiséget kellett elérhetővé tennünk. Ennek másik fontos része volt a foglalkozások itt tárolt eszközeinek, valamint a könyvtárban működő makettszakkör készleteinek új helyen való elhelyezése, majd egy raktárhelyiség kialakítása.

Megtörtént a tisztasági festés, elkészült a szuperhősös falfestmény, kiválogattuk a több mint kétszáz kötetet tartalmazó állományt, ami a tinikorosztálynak szóló könyveket tartalmazza. A kötetek gerincére Tini-Kuckó matrica került, a dokumentumok így könnyen beazonosíthatóak lettek. Nagy mennyiségű képregényt és egyéb könyvet szereztünk be, és vettünk állományba. Mindezt társadalmi összefogással vásárolhattuk meg.

A helyiség berendezése társasjátékokkal, csocsóasztallal, babzsákos fotellel bővült – mondta el Vass Roland.

Az ünnepélyes megnyitón köszönetet mondott mindazoknak, akik tevőlegesen hozzájárultak a Tini-Kuckó kialakításához.

– Ezen törekvésünkkel is azt a korosztályt próbálnánk meg becsalogatni a könyvtárba, akiket a gyerekprogramok már nem, a felnőttprogramok még nem vonzanak. Bízunk benne, hogy a befektetett munka hatására több olyan beiratkozott olvasója is lesz a könyvtárnak, akik eddig hiányoztak, vagy csak kisebb létszámmal voltak jelen – fogalmazott a könyvtárvezető.

A Tini-Kuckót Berkes Máté, a könyvtár nyári olvasási versenyének abszolút első helyezettje nyitotta meg a jelképes szalag átvágásával. Az új közösségi teret a fiatalok nagy örömmel fogadták, a könyvtár zárásáig lapozgatták a köteteket és játszottak az új társasjátékokkal.

A torta elmaradhatatlan kelléke volt a megnyitóünnepségnek
Fotó: Petőfi Népe

Bognárné Gajár Katalin a megjelenteket szép és ízletes Tini-Kuckós tortával lepte meg, amiből mindenkinek jutott egy-egy szelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában