GALÉRIÁVAL

2020.09.16. 11:37

Kitüntették Kunszentmiklós legjobbjait

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a város legrangosabb kulturális rendezvénye, a Kunszentmiklósi Napok. A hagyományoktól eltérően egy kisebb házi ünnepség keretében adta át Lesi Árpád polgármester az elismerő címeket az arra érdemes kunszentmiklósiaknak. A rendezvényt a városháza dísztermében tartották meg.

Gulyás Sándor

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Az idei esztendőben a képviselő-testület döntése értelmében öt elismerő cím talált gazdára.

A városatyák a Kunszentmiklósért emlékérmet Tóth Péter Lóránt tanár, verszarándoknak ítélték oda, aki évek óta fáradhatatlanul járja az országot és a határon túli magyar területeket rendhagyó előadásaival.

Jáger Ferencet Az Év Vállalkozója címmel tüntették ki, aki az elmúlt években, s jelenleg is az önkormányzat legfőbb partnere. Szemes Gergő Európa-bajnok többszörös diákolimpiai tőrvívó Mózes Albert-díjat kapott. A fiatal sportoló ma korosztálya legjobb vívója Magyarországon.

Hajdú Antal tevékenységét Kunszentmiklós Város Vagyon és Közbiztonságáért címmel ismerte el a település vezetése. A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény kollektívájának odaadó és áldozatos munkáját a város Kunszentmiklósért emlékéremmel jutalmazta.

Dobos József, a helyi sportélet évtizedek óta meghatározó alakja díszoklevelet vehetett át. A többszörösen kitüntetett testnevelő tanárt az a megtiszteltetés érte, hogy róla nevezték el a helyi sporttelepet és szabadidőközpontot.

Lesi Árpád polgármester egyenként méltatta a kitüntetetteket, köszönetet mondott nekik munkájukért, mellyel nagyban hozzájárultak a város épüléséhez, hírnevének öregbítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában