szüreti felvonulás

2020.09.17. 16:53

Jubiláló együttesek táncoltak Kalocsán

Az idei szüreti fesztivált két jubiláló hagyományőrző egyesület, a 40 éves Piros Rózsa Táncegyüttes és a 30 éves Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület szervezte szombaton délután.

Gábor János

A népes szüreti felvonulás a Csilás parkból indult 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Nagy segítséget és támogatást kaptunk a Kalocsa Korona Tours bakodpusztai lovascsapatától, hiszen az ő fogataikkal és hintóikkal, csikósok kíséretében tarthattunk ilyen nagyszabású felvonulást – árulta el Illésné Koszta Krisztina.

A Bokréta koreográfusa, néptáncpedagógusa elmondta, hogy összesen hat helyszínen fordultak meg a népes tánccsoportokkal: a Csilás parkban, a Vidats utcai játszótéren, a Vigadó soron, az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola előtt, a Csajda park parkolójában, majd a Szentháromság téren. Innen tértek vissza a Csilás parkba, a kora esti fináléra, és újabb koreográfiákat vonultattak fel.

A népes szüreti felvonulás a Csilás parkból indult
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A kalocsai szüreti felvonuláson közel száz táncos mutatta be a koreográfiákat. A szervező egyesületekből egyszerre több csoport képviseltette magát, illetve jöttek tagok a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesületből és vidéki együttesekből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában